(recept
si oblíbilo 34 návštěvníků)
Dušená kapusta s masem podle mojí babičky

Potřebné ingredience
1 hlávka kapusty, přinejhorším mražená řezaná, 1/2 kg vepřového plecka nebo kýty, voda, sůl, mletý pepř, hovězí bujón, hodně česneku, 2 syrové brambory, olej nebo sádlo.
Postup přípravy
Nakrájíme maso na kostky cca 3x3 cm, opepříme čerstvě mletým černým pepřem. Ve velkém hrnci zprudka orestujeme na rozpáleném oleji nebo sádle, aby se maso ze všech stran zatáhlo. Pozor maso nesolíme, nebo pustí šťávu a to my nechceme. Přidáme 3 prolisované stroužky česneku a ještě minutku smažíme. K masu přidáme nakrájenou kapustu zbavenou košťálu, podlijeme vývarem, osolíme a dáme pod pokličkou dusit cca na 1hod. Průběžně mícháme a doléváme tekutinu. Když už je maso měkké, zredukujeme tekutinu, přidáme na jemno nastrouhaný brambor a tím kapustu zahustíme, ještě necháme při stálém míchání chvíli povařit a je hotovo. Já ještě na závěr dávám lisovaný česnek. Podáváme s vařenými brambůrky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
colaux
(upraveno)
20. 8. 2013, 9:56






nahlásit

Kacer z Prahy
(upraveno)
13. 8. 2013, 14:27


nahlásit

Peny
(upraveno)
11. 8. 2013, 10:13




nahlásit
laskonka333
(upraveno)
16. 6. 2013, 7:30

nahlásit

JIRUŠ
(upraveno)
26. 10. 2011, 21:40






nahlásit

marcelau
(upraveno)
26. 10. 2011, 17:34
mňááám

nahlásit