Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Pomerančové linecké sušenky z celozrnné mouky

0.0
Pomerančové linecké sušenky z celozrnné mouky

Potřebné ingredience

Budeš potřebovat: - 1 hrnek hladké mouky - 1 hrnek celozrnné mouky - 1/2 lžičky prášku do pečiva - 1 hrnek cukru - špetku soli - 1/2 hrnku rostlinného oleje - 1 větší vejce - 2 lžičky vanilkového extraktu - 1 lžičku nastrouhané pomerančové kůry

Postup přípravy

Postup:
1. Na válu smíchej mouku, prášek do pečiva a sůl.
2. Ve větší misce rozmíchej mixerem na nižší rychlost směs cukru a oleje, dokud se cukr nerozpustí. Přidej směs mouky. Poté zapni mixér na vyšší rychlost a směs míchej zhruba tři minuty, aby vznikl hladký krém. Poté opět sniž rychlost a přidej vajíčko, pomerančovou kůru a vanilku.
3. Těsto rozděl na dvě stejné části. Každou vyválej širší placku na voskovaném pečícím papíře, poté sroluj a dej na dvě hodiny do ledničky těsto odpočinout.
4. Troubu předehřej na 200 °C.
5. Těsto na pomoučeném vále rozválej zhruba na třímilimetrovou šířku. Pomocí vykrajovátek z něj tvoř různé tvary a pokládej je na vymazaný plech. Pamatuj na to, že vždy budeš slepovat dva stejné tvary k sobě. Správná linecká kolečka by měla mít v horní sušence navíc vykrojené „okýnko“ . jeho tvar je na tobě.
6. Každý plech se sušenkami peč asi 10 až 12 minut, dokud nezezlátnou.
7. Sušenky k sobě pak slepuj marmeládou nebo jakoukoliv jinou sladkou pomazánkou. Výborný a zdravý zároveň je karobový krém, což je méně tučná obdoba nutelly.

Pomerančové linecké sušenky. 35 kalorií (bez nálpně)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie