Zobrazit přihlášovací formulář

Mandlové makarónky

0.0
Mandlové makarónky

Potřebné ingredience

kelímek mandlové pasty (přibližně 200 gramů) - ½ hrnku moučkového cukru - 2 vaječné bílky - ½ lžičky vanilkového extraktu - 60 gramů hořké nebo kvalitní mléčné čokolády

Postup přípravy

Postup:
1. Troubu předehřej na 150 °C. Připrav si dva plechy s pečícím papírem.
2. V kuchyňském robotu zpracuj dohromady mandlovou pastu a cukr, poté přidej bílky a vanilku mixuj tak dlouho, dokud ti nevznikne hladké krémové těsto.
3. Těstem s pomocí lžičky naplň cukrářský pytlík nebo tvořítko na sušenky s vroubkovaným nástavcem a na plech z něj vymačkávej asi sedmicentimetrové „prasičky“. Nechávej mizi nimi dvou až třícentimetrové rozestupy.
4. Každý plech peč asi 17 až 20 minut. Poté nech sušenky vychladnout.
5. V mikrovlnné troubě si rozpusť čokoládu, dobře ji promíchej a pomocí štětce jí potírej vždy půlku každého makarónku.


Výhody: bez mouky a tuku, mandlová pasta obsahuje velké množství kvalitních nenasycených olejů, vitaminů a minerálů
Počet kalorií/kus: 35

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie