Zobrazit přihlášovací formulář

Úlečky bez vajíčka

0.0
Úlečky bez vajíčka

Potřebné ingredience

Ingredience:\
\
\
\
* 90 g přesátých strouhaných vlašských ořechů\
\
* 60 g sušeného ovesného nápoje „Oves Milk“\
\
* 40 g javorového sirupu\
\
* 3 kapky citrónového aromatického oleje „Just“\
\
* instantní rýžová mouka na obalení

Postup přípravy

Ingredience na „vylepšené“ úlečky jsou trochu odlišné, ale strouhané vlašské oříšky jsou stále jako hlavní složka. Je vhodné si je přesít, aby neobsahovaly větší kousky a až toto množství pak odvážit a smíchat v míse se sušeným ovesným nápojem.\
\
\
\
Kompaktní a tvárnou hmotu získáme po vmíchání javorového sirupu, který nám ořechové těstíčko spojí „jedna báseň“ :-). Pak již jen hmotu přivoníme aromatickým citrónovým olejem, stačí jen pár kapek, a úlečky získají neodolatelnou citrónově ořechovou vůni. Těsto dobře propracujeme.\
\
\
\
Vytvořené těstíčko vyválíme ve váleček a pak již jen dle potřebné velikosti nakrájíme kousky, které obalíme v instantní rýžové mouce a vtiskneme je do formičky.\
\
\
\
Prstem vykroužíme uvnitř v těstě prostor, který pak po vysušení úlečkových korpusů vyplníme marmeládou bez cukru a spojíme s lineckým kolečkem, které upečeme zvlášť dle receptu uvedeného také zde na webu.\
\
\
\
Plnění a lepení s podkladovým lineckým kolečkem však provedeme až po ztuhnutí úlečků, což bude tak za dva dny. Úlečky jsou pak krásně pevné a drží tvar a bude se s nimi dobře pracovat.\
\
\
\
Přeji dobrou chuť !\
\
\
\
Poznámka: Kousky, které vtiskujeme do formiček nebudeme obalovat ani ve fruktóze, protože ty se pak lepí a vlhnou. Instantní rýžová mouka je ideální svojí neutrální chutí a také neovlivní zabarvení úlečků. Navíc kousky nebudou přeslazené.\
\
\
\
Jelikož se do původního receptu dávalo syrové vajíčko, stále více se přikláním k této variantě cukroví bez vajíčka, především ze zdravotních důvodů. Protože nikdy nevíme, kde nás salmonela může potkat, tak je lépe se syrovým vajíčkům vyhnout anebo si je vytestovat pomoci kyvadla na zdravotní nezávadnost.\
\
\
\
Úlečky bez vajíček jsou v malém množství tak jednoho až dvou kousků dobře stravitelné a pro oslabenou slinivku jsou i vhodnější než dle původního receptu, protože neobsahují to syrové vejce, ale i tak je to pro lidi s trávicími potížemi na jejich zvážení.\
\
\
\
Z uvedeného těsta můžete připravit i jiné tvary, více velikonoční, třebas půlvajíčka anebo je vtiskovat do formiček na oříšky apod. To již nechám na vaší fantazii :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie