Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 36 návštěvníků)

Nejlepší recept na perníčky a na výrobky z perníku

0.0
Nejlepší recept na perníčky a na výrobky z perníku

Potřebné ingredience

4 vejce 25dkg ml. cukru 4 lžíce medu 15dkg másla 70 dkg hl. nebo polohr. mouky, 1polévková lžíce sody 1kávová lžička ml. skořice trošku anýzu 1 kávová lžička ml. hřebíčku ( já místo těchto napsaných koření nahrazuji perníkovým kořením, kde už jsou tyto přísady namlety)

Postup přípravy

Vše zamícháme a na vále vypracujeme v hladké těsto, necháme 1/2 hodiny odpočinout v chladnu.
Pečeme 150stupňů(elektrická trouba). Tato dávka je asi na 7 plechů. Je lepší vykrajovat vyšší těsto, perníčky jsou pak jemné a křehké. Perníčky jsou ihned měkké!! Jsou opravdu výborné!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

moncaa 21 27. 10. 2012, 17:52
to budu delet na vanoci [A] (Y) (hotdog) (snehulak) (santa)
RADYS photo 2. 12. 2011, 12:34
Simi, nesekla jste se? Nepatří tam 1 čajová lžíčka sody????? Místo polévková?
sisima 5. 12. 2011, 15:04
@RADYS photo Opravdu tam je polévková lžíce, to aby se těsto pořádně nadzvedlo
Janyse 28. 11. 2011, 21:29
Jsou výborné (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
monika28 26. 11. 2011, 17:33
Děkuji za recept, už jsem vyzkoušela snad 5receptů, ale vždycky mám perníčky tvrdé - opravdu vydrží měkké? Jak prosím skladujete a kde? Děkuji Monika (Y)
sisima 27. 11. 2011, 8:18
@monika28 Dobrý den Moniko, musíte je vyválet na vysoko, asi 7mm vysoké těsto a to minimálně! A pak jsou ihned měkké a nadýchané! Já je mám vždycky na stole k okamžitému mlsání! A nikdy mě neztvrdly. Jinak je mám na balkéně v krabici zavázané v igelitové tašce nebo sáčku, aby natáhly vlhkost do sebe. Tak ať Vám to dobře dopadne a nezapomeňte, raději vyválejte vyšší těsto!!
Hnědovláska 24. 11. 2011, 19:23
Simonko,krááásné (Y)
sisima 27. 11. 2011, 8:13
@Hnědovláska Děkuji!

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie