(recept
si oblíbilo 23 návštěvníků)
Koblihy do troby
Potřebné ingredience
500 g hladké mouky, 250 ml mléka, 1 žloutek, 40 g cukru, 50 g másla nebo hery, špetka soli, 1 vanilkový cukr, 1 kostka droždí (42 g) náplň: marmeláda nebo povidla na potření: kousek másla, 1-3 lžíce rumu (podle chuti
Postup přípravy
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, v domácí pekárně nebo ručně. Vykynuté těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme marmeládu nebo povidla, druhým kolečkem přikryjeme a pořádně stlačíme okraje.
Naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme dalších 20 minut kynout. Pak upečeme (180-200°C, 12-15 minut)
dozlatova.
Hned po vytažení z trouby koblihy potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme.
1 dávka - 24 ks .
Naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme dalších 20 minut kynout. Pak upečeme (180-200°C, 12-15 minut)
dozlatova.
Hned po vytažení z trouby koblihy potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme.
1 dávka - 24 ks .
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Galiii
(upraveno)
9. 6. 2013, 13:07
chuťově výborné ...ale kdykoli dělám koblihy ze dvou koleček, tak se mi jak v troubě, tak na pánvi rozlepí nemáte holky nějakou vychytávku, jak tomu předejít?
beruska005
(upraveno)
5. 2. 2013, 19:03
zkusila jse a přišly mi nenadýchané ,tak nevím kde jsem udělala chybu když je tu plno dobrých hodnocení. Byly tušší i tak se snedly.
Yla
(upraveno)
2. 3. 2013, 9:39
@beruska005
nemohlo to být tím,že jste třeba těsto až moc vyválela? Těsto se sice vyvaluje,ale ne do tenka-to se pak nemá z čeho vyfouknout.
San22
(upraveno)
29. 3. 2012, 17:37
Právě jsem koblížky vytáhla z trouby,s těstem se perfektně pracuje musím jen chválit výborně chutnají .díky za receptík a určitě zase někdy upeču
LEN.1
(upraveno)
28. 3. 2012, 16:29
...právě jsem upečené dala na stůl, opravdu jedna dávka nestačí, jsou vynikající! Děkuji za skvělý recept
jitullka
(upraveno)
19. 3. 2012, 11:20
Musím poděkovat za tenhle recept.Koblihy jsou úžasné a je prima že nejsou smažené.Pekla jsem je už dvakrát,podruhé z dvojnásobné dávky a pokaždé se po nich zaprášilo.Pochválila mi je dokonce i tchyně.