(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Kuřecí játra trochu jinak
Potřebné ingredience
500 g kuřecích jatýrek, 500 g kuřecích prsíček, 3 zelené papriky, 1 cibule, 100 g anglické slaniny, horčice, sambal oelek, kečup, kmín, pepř, sůl, 1 masox, špetka skořice
Postup přípravy
Na orestovanou cibulku přidáme slaninu a pokrájenou papriku a lehce orestujeme. Přidáme nakrájené maso a po chvíli játra, restujeme, aby se maso zatáhlo. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, podlijeme vodou, přidáme masox a dusíme. V papiňáku max. 15 minut. Pokud chceme mít více omáčky, přidáme trochu vody. Dochucujeme 1 lžící horčice, 1 malou lžičku mletých chilli papriček - sambal oelek, 3 lžíce sladkého kečupu, pro vůni můžeme špetku skořice. Nakonec zahustíme škrobem rozmíchaným ve vodě. Podáváme s rýží.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
keltka
(upraveno)
9. 6. 2008, 16:44
jatýrka jsem dovařila a musím pochválit jen jsem tam dala více paprik-zelenou,žlutou a červenou a nakrájené žampiony.díky za recept
Klekypetra
(upraveno)
28. 6. 2008, 11:25
@keltka
Tohle jídlo jsem vymyslela tak, že vždycky hodím do hrnce co mi zbyde po grilování. Dělám většinou špízy a tam dávám kuřecí maso, játra, slaninu, nějakou klobásku a papriku a cibuli. Takže to co zbyde se druhý den udělá na omáčku