Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 164 návštěvníků)

MŮJ VÝTEČNÝ VIŠŇOVOČOKOLÁDOVÝ SEN :-) KEFÍROVÝ

0.0
MŮJ VÝTEČNÝ VIŠŇOVOČOKOLÁDOVÝ SEN :-) KEFÍROVÝ

Potřebné ingredience

Na korpus :-) 1 kefír (ne nízkotučný ač dá se i z něj :-))TJ 500 ml, 350 gramů cukru krupice, 350 gramů polohrubé mouky, 1 rovná lžíce sody, 2 vejce , 100 ml oleje 2 lžíce kvalitního holandského kakaa a hrst strouhané nebo drcené čokolády (použijte zbytky z Mikuláše či Velikonoc :-) ale zkontrolujte zda mají více než 35% kakaového másla. Chcete-li dort luxusní užijte kvalitní hořkou čokoládu! Na náplň :-) 2 smetany ke šlehání, 4 ztužovače (dá se i bez nich) kompot vypeckovaných višní (kupuji v TOOMu v Německu, německé tedy výtečné má i Kaufland) cukr jak kdo rád, já nedávám 3 lžičky Solamylu Čokoládovou polevu :-) Nebo potřít šlehačkou. Fantazii se meze nekladou :-)

Postup přípravy

Všechny sypké přísady na korpus promíchejte, přidejte tekuté a dobře zpracujte. Těsto je řídké :-)
Formu mažu sádlem na dno dávám kruh pečícího papíru a následně vysypu boky hrubou moukou.
Peču při 180 stupních v horkovzdušné troubě na středním roštu dokud není na střed vpíchnutá špejle suchá :-)
Vychladlý prořezat a potřít višňovým želé :-) Smíchat Solamyl se šťávou z dobře okapaných višní a za stálého míchání metličkou tekutinu provařit - nechat vychladnout. Někdy dávám solamylu 3 lžičky někdy čtyři - buď je želé řidší a hezky se vpije do korpusu nebo hustší a drží na vrchu. Napadlo mne, že by šlo krásně obzvláštnit višnovicí :-) Bylo by to pak lehounce do punčova, přes zimu super :-)

Lehce potřít šlehačkou nasázet suché višně zakrýt šlehačkou a přiklopit patrem. Opakovat dle počtu prořezů.
Řezat velmi opatrně - korpus je křehký. Já vždy proříznu, potom protáhnu tenkým velkým Iplastovým kea prkénkem a na něm vlastně horní patro odnesu - nemůže se zlomit. Prkénka jsou na fotu promazávaných částí dortu. Můžete nechat korpus odpočinout do druhého dne, půjde to o fous lépe - ale stojí to za to!!!


Hotový dort prochladit a ozdobit dle svého. Je prima i navrchu šlehačkový, přesypaný skořicí a ozdobený třeba čokoládovými hvězdami a zlatostříbrnými perličkami - bude vánoční :-)

Je to obdoba mého oblíbeného Schwarzwaldského. Jen jako korpus jsem užila vláčný kefírový koláč :-) Můžete ho upéct i samotný!!!

Rozřezaný korpus potřený želé z višňové šťávy :-)
Připraveno na dohotovení.

Šlehačky ušlehat úplně do tuha - kdo rád sladké přisladí, ale není třeba. Já dávám do každé šlehačky 2 ztužovače a špetku želatinového ztužovače - dort je těžký. ALE ŽELATINOVÝ ZTUŽOVAČ NEMUSÍ BÝT!!!

Upečený korpus nechcte vychladnout ve formě a poté vyklopte :-) Stáhněte pečící papír. Chladné prořežte. Může být mastný - nelekněte se.

Promazáno, naplněno :-) (Labuť je od mé 6 tileté Luisy :-)

Na řezu :-)

Já jsem přelila čokoládovou polevou, přidala lupínky mandlí a sáčkem na zdobení perníčků ještě ozdobně přestříkala :-)

Personalizováno pro můj a švagrové svátek :-)

A hotovo : " DOBROU CHUŤ ! "

Díky Helče 73 za krásnou fotku :-) To jsem moc ráda, že můj dortík těší i ostatní :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lang 27. 9. 2017, 19:55
Hezký den, nezkoušel někdo z vás z bezlepkové mouky? Nebo nemá někdo zkušenost - dá se jednoduše vyměnit mouka při zachování poměru všech surovin? děkuji!
Janaen 28. 7. 2017, 20:38
S Vaším dortem jsem už několikrát zabodovala :-) takže, DÍKY !
lenule11111 13. 3. 2017, 18:32
^o)
bakyka 10. 3. 2017, 23:12
:-$tak tohle těsto znám jako kefírové řezy. Pečeme na plechu. Po upečení povrch lehce potřeme pikantní marmeládou a posypeme kokosem nebo stačí polít cik-cak čokoládou. Rychlé a moc dobré (F)
srneckova 20. 3. 2015, 18:18
(Y) (Y) (Y) (Y)to musí byt dobré
zjelenice 20. 3. 2015, 17:36
jdu s dotazem... zkoušel někdo dělat i v ráfku? těsto je opravdu řídké a pokud není ve formě, tak vyteče... Jak na to?
VERONIKA 10. 3. 2017, 21:46
@zjelenice Dejte pod ráfek křížem dva kusy alobalu a ten pak přihrňte přes kraje, něco málo vyteče, ale klapne to. Nicméně toto není ideální těsto na ráfek!
liba1963 21. 3. 2015, 8:55
@zjelenice Ano,dělám i v ráfku,ale nedávám dno,ale papír okolo ráfku obmotám.Někdy trochu vyteče,ale to nic není (wash)
malmar 4. 3. 2015, 18:16
(Y) (Y) (Y) |:o)
P.A.V.L.A 25. 12. 2014, 16:28
(Y) (Y) (Y)
jablcko111 25. 12. 2014, 12:19
vyskúšala som a viac neurobím. ťažké, sýte cesto, na tortu sa vôbec nehodí. inak sa torta vydarila, ale nechutila. to je ako že operácia sa vydarila a pacient zomrel. torta sa vydarila a putovala skoro celá vtáčikom... škoda surovín a peňazí do nich investovaných :-(
VERONIKA 10. 3. 2017, 21:49
@jablcko111 To mě mrzí, že vám nechutnalo. Mám za sebou docela hodně dortů. A právě toto těsto je mezi mými přáteli maximálně oblíbené. Nejvíc nám posledné dobou chutná s mango krémem nebo mascarpone krémem s domácí citronovou marmeládou. Víte jak, tisíc lidí, tisíc chutí. Zkuste lehký piškot, bude vám chutnat víc. Je to těžký čokodort, už od pohledu na suroviny, s vlhkým těstem. :-)
Zrušený účet 1. 9. 2014, 22:02
Lucko chtěla bych vyzkoušet dort podle vašeho receptu ....v receptu je 500ml kefíru a v komentářích 250ml...co je správně ??? Iveta
VERONIKA 10. 3. 2017, 21:47
@ Spletla jsem se, opravím. :-) Je to 500ml. Omlouvám se.
laskonka333 18. 5. 2014, 12:16
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
nasta77 18. 5. 2014, 12:02
(Y)
liba1963 17. 4. 2014, 12:21
Tak jsem Luci vyzkoušela a hned dva ,-) Jeden s Mascarpone krémem prolitý a politý višňovým želé s višněmi a druhý s Čokoládovým Ganache taky s višněmi.Druhý den teda nic moc,ale třetí a čtvrtý,no to jsem se po tom mohla utlouct.Dortíky pěkně navlhly a byly víc než prudce žravé (zajic).Na velikonoce budu dělat další a zkusím i muffinky,snad se vyvedou.A namáčela bych je ještě teplé ve višňové šťávě.Pokud se k nim dostanu,určitě dám vědět,jak dopadly.Papa a moc děkuji za výtečný receptík (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
VERONIKA 10. 3. 2017, 21:51
@liba1963 Mám radost, že tak chutnal. Skutečně, nej je proleželý. Doporučuji klidně korpus zabalit do folie a nechat třeba den v lednici. :-) A pak pokračovat. :-)
pindruzka 2. 3. 2014, 10:20
tak jsem vcera zkousela a musim rict, ze dort mel velký uspech, vlacny, lehky, jen se po nem zaprášilo. delala jsem pro maleho, tak jsem zdobila jedlým papírem a šlehačkou. korpus jsem nechala pres noc a krajel se hezky a vubec se netrhal. urcite ukladam a nedelam naposledy (Y)
VERONIKA 10. 3. 2017, 21:51
@pindruzka :-) To jste mi udělala radost. (Y)
mirkaberkys 2. 3. 2014, 11:16
@pindruzka Dobrý den, když jste ho dělala jako dort, z kolika vajíček do jak velké formy? Ráda bych vyzkoušela také. :-)
Bondi 2. 7. 2012, 15:30
Dobry den Lucko, chtela bych zkusit upect Vas dortik, ale nikde se nemuzu docist kolik toho kefiru? Diky moc za odpoved. Katka
VERONIKA 9. 7. 2012, 20:32
@Bondi Jeden kefír :-) Ale stojí to tam :-)
Bondi 17. 8. 2012, 8:41
@VERONIKA Lucko, chtela jsem vedet mnozstvi. 1/2 l nebo litr? Moc moc diky za odpoved. Katka
VERONIKA (upraveno) 4. 1. 2013, 18:20
@Bondi Omlouvám se, nějak jsem ten dotaz nepochopila :-(..... půl litru :-)
jablcko111 17. 8. 2012, 9:25
@Bondi Katka, dolu nižšie v diskusii Lucka píše, že 250 ml
Bondi 6. 9. 2012, 10:25
@jablcko111 Diky moc Kaci (L) (L) (L)
martinato 30. 6. 2012, 21:55
vypadá moc lákavě ,-) ,-) taky brzy vyzkouším
VERONIKA 9. 7. 2012, 20:32
@martinato Tak pak napište jak se povedl :-) Jdu se pokusit z něj udělat svatební dort :-) Poněkud netradiční :-)
bluška 3. 6. 2012, 8:40
vypadá velmi lákavě....už mám nachystané ingredience a jdu se na to vrhnout.Držte palečky,ať se povede ,-) ,-) (Y) (L)
VERONIKA 4. 6. 2012, 20:37
@bluška Držím, všechny čtyři :-)
kochanski 6. 5. 2012, 0:12
tak jsem také neodolala a udělala ho manželovi k narozeninám. Je to vážně dobrota, mňam :-)
VERONIKA 13. 5. 2012, 21:14
@kochanski To jsem ráda, že má takový úspěch :-) ta má splácaninka ,-)
šubka 2. 5. 2012, 13:28
Jéé ten vypadá mooooc dobře, určitě musím zkusit
VERONIKA 5. 5. 2012, 22:36
@šubka (velikonoce11) (L)
zuza72 6. 4. 2012, 15:12
dobrý den Lucko tak jsem upekla dort višnovej ,ten je tak vynikajici (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) moc dobry ,že budem muset znovu jeste udelat ale akorat je křehkej že se to špatne rozčesává korpus. hlavne je to dobrý doporučuji (Y) (Y) (Y) (Y)
VERONIKA 16. 4. 2012, 9:20
@zuza72 To jsem ráda, že vám chutná, já ho teď dělala s vařenou čokošlehačkou a s banány, návštěva omdlela nadšením :-) Jak se Vám špatně rozčesává korpus? Myslíte řezání na patra? Musíte zubatým ostrým nožem, velice pomalu a pečlivě a pak opravdu podložit Ikea prkénky a na nich přenést. Pak ho musíte nechat ideálně přes noc proležet a zchladit, i krájení jde pak hezky :-) ,-)
zuza72 18. 6. 2012, 17:11
@VERONIKA dobrý den Lucie omlouvám se nevěděla jsem ,že jste mi odpověděla,ano řezání patro.dělala jsem zubatým nožem hm praávě že neumim přesně rovně 8-| ,nebo jak píšete ,že muzu nechat celý dort přes noc pak druhy den řezat jestli jsem tomu dobře rozuměla? tak mi pak napiste recpt co jste delala čokošlehačkou s banany.moc děkuji za opdověd tenhle tyden chci udelat znovu mnam Zuzka |:o) (L)
VERONIKA 4. 1. 2013, 18:23
@zuza72 Dobrý den, nějak jsem přehlédla Váš dotazík :-) Korpus je dobré nechat do druhého dne odpočinout, řeže se o něco lépe - stejně je ale křehký. Též jsem upravila v receptu množství kefíru na 500 ml - je ještě křehčí a ještě lepší. Čokošlehačku dělám tak, že nechám chvíli přejít varem smetanu ke šlehání s kavlitní čokoládou. Dávám tabulku na kelímek šlehačky, dělala jsem ale i 2 tabulky. Necháte vychladnout a v lednici do druhého dne. Následně chvíli šleháte - je to kalorická bomba krém, ale lahodný. Je výtečný s banány, višněmi, malinami a jednou jsem zkusila s broskvemi a i to je dobré :-)
zuza72 18. 6. 2012, 17:11
@VERONIKA dobrý den Lucie omlouvám se nevěděla jsem ,že jste mi odpověděla,ano řezání patro.dělala jsem zubatým nožem hm praávě že neumim přesně rovně 8-| ,nebo jak píšete ,že muzu nechat celý dort přes noc pak druhy den řezat jestli jsem tomu dobře rozuměla? tak mi pak napiste recpt co jste delala čokošlehačkou s banany.moc děkuji za opdověd tenhle tyden chci udelat znovu mnam Zuzka |:o) (L)
zuza72 18. 6. 2012, 17:08
@VERONIKA dobrý den Lucie omlouvám se nevěděla jsem ,že jste mi odpověděla,ano řezání patro.dělala jsem zubatým nožem hm praávě že neumim přesně rovně 8-| ,nebo jak píšete ,že muzu nechat celý dort přes noc pak druhy den řezat jestli jsem tomu dobře rozuměla? tak mi pak napiste recpt co jste delala čokošlehačkou s banany.moc děkuji za opdověd tenhle tyden chci udelat znovu mnam Zuzka |:o) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie