Zobrazit přihlášovací formulář

Pomazánky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Tuňáková pomazánka s domácím chlebem

0.0
Tuňáková pomazánka s domácím chlebem

Potřebné ingredience

160g tuňáka ve vlastní šťávě, 80g lučiny, 2 lžíce másla, sůl, pepř, 1 lžička hořčice, hrst petrželky Chleba: 350ml mléka, 3 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 2 lžičky kmínu, 200g hladké mouky, 300g žitné chlebové mouky, 1/2 droždí

Postup přípravy

Na pomazánku ušleháme máslo s lučinou a solí, přidáme zbytek ingrediencí. Necháme vychladit.
V pekárně necháme zadělat těsto na chleba (nemusíme nechávat kynout, jen umíchat), vytvarujeme bochník, potřeme slanuo vodou a upečeme v troubě na 200°C asi 30min. Během pečení můžeme potírat slanou vodou, bude křupavější kůrka.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pamp2eli 29. 12. 2011, 14:58
Zkusila jsem chlebík podle vašeho receptu a ačkoliv byl krásně nakynutý, tak mi při pečení spadnul.. :/ takže je spíš placatej.. pekla jsem na horkovzduch na 200oC.. tak přemýšlím co je špatně...
li.za.rd 30. 12. 2011, 11:10
@pamp2eli To netuším, já jsem měla normální bochánek :^) Možná bylo těsto moc řídké, každá mouka pojme trochu jiné množství tekutiny...
pamp2eli 2. 1. 2012, 15:31
@li.za.rd Druhý pokus BRAVŮRNÍ! :)) díky.. moc nám chutná
li.za.rd 2. 1. 2012, 15:54
@pamp2eli Tak to jsem ráda! (Y) A zjistila jste, proč se první pokus nevyvedl?
pamp2eli 9. 1. 2012, 12:18
@li.za.rd no jsem ho inteligent nechala chvíli kynout přímo na plechu.. a rozjel se mi.. ,)
pamp2eli 31. 12. 2011, 16:39
@li.za.rd Zkusím repete (B) chuťově byl výborný! (jidlo)
bodkovana 15. 12. 2011, 18:09
My robíme chlieb takto: http://www.dobrenapady.info/chlieb-cr8.htm Mám pekáreň, ale máme radšej klasický chlieb kysnutý z kvásku, nie z droždia. A takto pečenie sa nám doma osvedčilo najviac: http://www.dobrenapady.info/news.php?readmore=84

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie