Vánoční dort

Potřebné ingredience
Korpus: 5 vajec, 2 PL vlažné vody, 150 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 200 g hladké mouky, 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva. Náplň: 500 g jablečného pyré, 80 g cukru moučka, 1 skořicový cukr, šťáva z 1 citronu, 1 želatinový ztužovač, 100 ml vlažné vody, 250 ml smetany ke šlehání, 1 ztužovač šlehačky (já nedala), 1 a půl lžičky rumového aroma (já nedala).
Postup přípravy
Vychladlý korpus dvakrát podélně rozřízneme, jeden plát položíme na tác a přiložíme umytý okraj formy. Nalijeme polovinu náplně, lehce přitlačíme druhý plát korpusu, zalijeme zbytkem náplně. Z horního plátu vykrájíme formičkou hvězdičky, lehce poprášíme kakaem a položíme na náplň. Vykrájené hvězdičky poprášíme kakaem a ještě i cukrem, naskládáme na dort a necháme aspoň 4 hodiny v ledničce ztuhnout. Odstraníme ráfek a potřeme okraj dortu zbývající šlehačkou.
Recept je z Receptáře č. 24 Dr. Oetker a byla by škoda se o něj nepodělit, když dort je moc dobrý, takový jemný a lehký. A přitom na výrobu je jednoduchý a rychlý.

*****

Náplň: 500 g pasírovaných slazených malin (z mrazničky), 80 g cukru, 250 g vaničkového tvarohu, 1 želatinový ztužovač ve 100 ml vody, asi 200 ml smetany ke šlehání (zbytek šlehačky je na zdobení). Formička kytička. Boky ještě posypané kokosem.

Podle některých byl tento dortík ještě lepší než jablečný, ale mně osobně připadal ten jablečný jemnější. Prostě 100 lidí - sto chutí. Vyzkoušejte oba a ještě jahodový, ...............a jaký vás napadne.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu











































































