Kuřecí řízky Fidel
Potřebné ingredience
4 kuřecí řízky
pomerančová šťáva
grilovací koření
4 plátky másla
4 plátky sýra
půlka pomeranče
4 stroužky česneku
1 lžička Solamylu
4 lžíce bílého jogurtu
sůl
Postup přípravy
Kuřecí řízky omyjeme, osušíme, potřeme prolisovaným česnekem a hustě posypeme grilovacím kořením. Vložíme do pekáčku, na každou porci dáme plátek másla a vše podlijeme pomerančovou šťávou. Dáme do vyhřáté trouby a průběžně podléváme šťávou. Když je maso měkké, slijemešťávu do kastrůlku a na porce položíme plátek pomeranče a plátek sýra. Maso dáme zapéct.Slitou šťávu zahustíme Solamylem, dochutíme zbylým česnekem a solí a nakonec vmícháme jogurt. Podáváme s bramborami, které polijeme pomerančovou omáčkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé