Kuřecí řízek s držátkem
Potřebné ingredience
Kuřecí paličky,česnek,trochu ml.sladké papriky,sůl,1 vejce,trochu mléka,hl.mouka,strouhanka.olej na smažení
Postup přípravy
Maso zbavíme kůže.Navrchu těsně vedle kosti zařízneme nůž a zhruba do půlky rozřízneme-ale nedořízneme ,maso udělá plátek dostran.Takto to uděláme z obou stran-vytvoříme tím masovou placku s kostí uprostřed.
Lehce naklepeme,posolíme,potřeme česnekem.Obalíme v trojbalu: vejce rozšleháme s mlékem a dáme trochu mleté papriky/obalujeme klasicky:hl.mouka,vejce,strouhanka/,pak smažíme pozvolna v rozpáleném tuku dozlatova s obou stran.PZ tento řízek je šťavnatější než z prsou a ještě má tu výhodu-že ho máme za co držet.
Lehce naklepeme,posolíme,potřeme česnekem.Obalíme v trojbalu: vejce rozšleháme s mlékem a dáme trochu mleté papriky/obalujeme klasicky:hl.mouka,vejce,strouhanka/,pak smažíme pozvolna v rozpáleném tuku dozlatova s obou stran.PZ tento řízek je šťavnatější než z prsou a ještě má tu výhodu-že ho máme za co držet.
takto si stehení řízky připravíme
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
gonzar
(upraveno)
25. 11. 2010, 9:07
Ali, vypadá to moc hezky. Hned bych jeden řízek popadla. Souhlasím, že stehenní řízek je lepší i chutnější.
chalupnicka
(upraveno)
25. 11. 2010, 10:36
@gonzar
Děkuji i za souhlas.Zdravím Alča