Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Svíčková z Halali

0.0
Svíčková z Halali

Potřebné ingredience

0,5 l Halali
2 lžíce polotučné hořčice
1 lžíčka tymiánu
0,7 mléka (vody)
hladká mouka na zahuštění
1 smetana ke šlehání
+ maso (vepřové, ale i kuřecí.....) + pekáč s poklicí

Postup přípravy

- promícháme horčici, tymián a zeleninu
- maso dáme do pekáče, oblejeme směsí, přikryjeme poklicí (maso už nemusíme solit, halali je slané dost)
- pečeme cca 1,5 hod, průběžně podléváme vodou
- vyndáme maso, nakrájíme na plátky a necháme dopéct
- zeleninu přelijeme do hrnce, namixujeme s vodou, dolijeme cca 0,7 mléka (stačí i voda), až se bude vařit, přidáme rozkvedlanou hladkou mouku v trošce vody a necháme provařit
- vypneme sporák a omáčku přelejeme smetanou

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

DeNdlinka 20. 1. 2013, 12:19
Dnes jsem vyzkoušela vaši svíčkovou a moc všem chutnala (clamp) (clamp) byla rychle hotová a příště jí udělám stejným způsobem (Y) (Y)
Kalejka 25. 5. 2008, 8:46
dělám svíčkouvou také z halali ale bez hořčice a tymiánu určitě to někdy vyzkouším (Y)díky za tip
hvezdamodra 16. 1. 2008, 18:19
svičková hotová.a mužu říct lahoda.dekuji za recept (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
vosi 17. 1. 2008, 9:40
@hvezdamodra Děkuji, nám doma taky moc chutná, už jí děláme jedině takto :-$
hvezdamodra 16. 1. 2008, 13:56
ZÍTRA TO UDELÁM A NIKOMU RECEPT NEKRITUZIJI DOKU HO NEVYZKOUŠÍM.DEKUJI A ZÍTRA NAPIŠI (F) (F) (F)
137 15. 1. 2008, 16:18
Já dělam svíčkovou jedině na halali v troubě. Je to jednoduší a chuťově nesrovnatelný s klasickou svíčkovou. (clamp) (clamp) (clamp)
Boban1 15. 1. 2008, 17:14
@137 :-) :-) taky dělám svíčkovou v troubě, ale z halali mi nechutná, raději mám z čerstvé zeleniny (Y)
vosi 17. 1. 2008, 9:42
@Boban1 OK, Halali je dost kořeněné, takže je jasné, že ne každému zachutná :-)
Petulka78 15. 1. 2008, 15:01
Děláme tak králíka a je to (Y) (Y) (Y) (Y) i tohleto vypadá dobře
Biši 15. 1. 2008, 14:27
Prosím a čo je to halali????????????
vosi 15. 1. 2008, 17:02
@Biši Už za mě odpověděla Katka, je to přesně tak. Všude tam, kde prodávají steril. zeleninu najdete i Halali. Je to přímo směs zeleniny pod svíčkovou. Hanka
Brambořice 15. 1. 2008, 14:34
@Biši nastrouhaná, sterilovaná, kořenová zelenina v nálevu, prodávají normálně v obchodě, někdy dělám taky takovouhle svíčkovou a je to dobré :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie