Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Střecha z Bebe

0.0
Střecha z Bebe

Potřebné ingredience

2 balíčky tmavých Bebe sušenek,2 balíčky světlých Bebe sušenek, Krém: 1 karamelové Salko (nebo obyčejné, ale uvařené 2 hodiny), 250g másla,125g tvarohu Na ozdobu: čokoládová poleva, kokos nebo oříšky

Postup přípravy

Ušleháme máslo a pak přidáme tvaroh, Salko popř. rum a dobře ušleháme. Odložíme na chvíli do lednice.
Krémem slepíme vždy pět sušenek (střídáme světlé a tmavé) na sebe. Nezapomeneme si nechat krém na přilepení střechy a na potření. Komínky dáme do lednice ztuhnout.
Proležené kostičky dáme na bok a ze šikma rozkrojíme - vzniknou dva nestejnoměrné trojúhelníky. Ty namažeme a slepíme k sobě až nám vznikne střecha. Tu položíme na namazanou sušenku, která bude sloužit jako spodek. Střechu pomažeme krémem. Můžeme potřít polevou a posypeme kokosem. Necháme dobře proležet.

Může se také dělat obyčejná "roláda" z bebe sušenek. Nemáme rádi s tvarohovou náplní s banánem. Ale od tchýně mám recept na úžasnou jednoduchou mňaminu. Na krém použijeme Ve 250ml mléka uvaříme pudink. Do vychladlého přidáme vanilkový cukr, moučkový cukr dle chuti, rum a 250g másla. Polovinu krému obarvíme kakaem. A pak mažeme bebe krémem a lepíme je k sobě. Celou roládu potřeme krémem. Je možné i polít čokoládou. Odleženou roládu králíme na šikmo.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie