rajská
Potřebné ingredience
Rajská omáčka - postup od profikuchaře POTŘEBNÉ PŘÍSADY Kořenová zelenina, cibule, raj. protlak, hov. vývar, olej, hl. mouka (jíška) ocet, cukr, koření : sůl, skořice, nové koření, celý pepř, bobkový list POSTUP PŘÍPRAVY 1) Ve velkém hrnci: na oleji orestujeme kořenovou zeleninu, petržel a celer lehnce do hněda (viz.foto), přidáme koření (i skořici). Restujeme. 2) Pak teprve přidáme cibuli, restujeme, přidáme cukr - necháme zkaramelizovat (když se povede :-)). Pak rajský protlak a poctivě restujeme cca 10 minut - pěkně do tmavě červena až hněda (zajistí tmavou barvu omáčky). 3) Zalijeme hovězím vývarem a povaříme. (z Masoxu dávám 2 kostky na cca 3 litry omáčky) 4) zahustíme jíškou a povaříme nejméně 20minut. 5) přecedíme do hrnce a můžeme dle potřeby dochutit - sůl, cukr, ocet. HOTOVO - dobrou chuť !!! Pro děti se nebojte přisladit. Já dala 4 pol.lžice. Omáčka by neměla být cítit po protlaku. Pokud vaříme s masem (HMVZ), vložíme ho v bodě č.3 a vyndáme před č.4 :-) Restování koř. zeleniny a koření Až zelenina zhnědne, přidáme teprve cibuli :-) Pak rajský protlak... Zalijeme vývarem Zahustíme, povaříme 20min. a přecedíme. Dobrou chuť !!!
Postup přípravy
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Kořenová zelenina, cibule, raj. protlak, hov. vývar, olej, hl. mouka (jíška) ocet, cukr, koření : sůl, skořice, nové koření, celý pepř, bobkový list
POSTUP PŘÍPRAVY
1) Ve velkém hrnci: na oleji orestujeme kořenovou zeleninu, petržel a celer lehnce do hněda (viz.foto), přidáme koření (i skořici). Restujeme.
2) Pak teprve přidáme cibuli, restujeme, přidáme cukr - necháme zkaramelizovat (když se povede :-)). Pak rajský protlak a poctivě restujeme cca 10 minut - pěkně do tmavě červena až hněda (zajistí tmavou barvu omáčky).
3) Zalijeme hovězím vývarem a povaříme. (z Masoxu dávám 2 kostky na cca 3 litry omáčky)
4) zahustíme jíškou a povaříme nejméně 20minut.
5) přecedíme do hrnce a můžeme dle potřeby dochutit - sůl, cukr, ocet.
HOTOVO - dobrou chuť !!! Pro děti se nebojte přisladit. Já dala 4 pol.lžice. Omáčka by neměla být cítit po protlaku.
Pokud vaříme s masem (HMVZ), vložíme ho v bodě č.3 a vyndáme před č.4 :-)
Restování koř. zeleniny a koření
Až zelenina zhnědne, přidáme teprve cibuli :-)
Pak rajský protlak...
Zalijeme vývarem
Zahustíme, povaříme 20min. a přecedíme.
Dobrou chuť !!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu









