Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

rajská

0.0
rajská

Potřebné ingredience

Rajská omáčka - postup od profikuchaře POTŘEBNÉ PŘÍSADY Kořenová zelenina, cibule, raj. protlak, hov. vývar, olej, hl. mouka (jíška) ocet, cukr, koření : sůl, skořice, nové koření, celý pepř, bobkový list POSTUP PŘÍPRAVY 1) Ve velkém hrnci: na oleji orestujeme kořenovou zeleninu, petržel a celer lehnce do hněda (viz.foto), přidáme koření (i skořici). Restujeme. 2) Pak teprve přidáme cibuli, restujeme, přidáme cukr - necháme zkaramelizovat (když se povede :-)). Pak rajský protlak a poctivě restujeme cca 10 minut - pěkně do tmavě červena až hněda (zajistí tmavou barvu omáčky). 3) Zalijeme hovězím vývarem a povaříme. (z Masoxu dávám 2 kostky na cca 3 litry omáčky) 4) zahustíme jíškou a povaříme nejméně 20minut. 5) přecedíme do hrnce a můžeme dle potřeby dochutit - sůl, cukr, ocet. HOTOVO - dobrou chuť !!! Pro děti se nebojte přisladit. Já dala 4 pol.lžice. Omáčka by neměla být cítit po protlaku. Pokud vaříme s masem (HMVZ), vložíme ho v bodě č.3 a vyndáme před č.4 :-) Restování koř. zeleniny a koření Až zelenina zhnědne, přidáme teprve cibuli :-) Pak rajský protlak... Zalijeme vývarem Zahustíme, povaříme 20min. a přecedíme. Dobrou chuť !!!

Postup přípravy

Rajská omáčka - postup od profikuchaře



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kořenová zelenina, cibule, raj. protlak, hov. vývar, olej, hl. mouka (jíška) ocet, cukr, koření : sůl, skořice, nové koření, celý pepř, bobkový list

POSTUP PŘÍPRAVY

1) Ve velkém hrnci: na oleji orestujeme kořenovou zeleninu, petržel a celer lehnce do hněda (viz.foto), přidáme koření (i skořici). Restujeme.

2) Pak teprve přidáme cibuli, restujeme, přidáme cukr - necháme zkaramelizovat (když se povede :-)). Pak rajský protlak a poctivě restujeme cca 10 minut - pěkně do tmavě červena až hněda (zajistí tmavou barvu omáčky).

3) Zalijeme hovězím vývarem a povaříme. (z Masoxu dávám 2 kostky na cca 3 litry omáčky)

4) zahustíme jíškou a povaříme nejméně 20minut.

5) přecedíme do hrnce a můžeme dle potřeby dochutit - sůl, cukr, ocet.

HOTOVO - dobrou chuť !!! Pro děti se nebojte přisladit. Já dala 4 pol.lžice. Omáčka by neměla být cítit po protlaku.

Pokud vaříme s masem (HMVZ), vložíme ho v bodě č.3 a vyndáme před č.4 :-)
Restování koř. zeleniny a koření
Až zelenina zhnědne, přidáme teprve cibuli :-)
Pak rajský protlak...
Zalijeme vývarem
Zahustíme, povaříme 20min. a přecedíme.
Dobrou chuť !!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

apasionata 17. 1. 2013, 22:54
do rajské kořenová zelenina??? ,-)
viktori 21. 4. 2012, 9:43
viz foto ?To je kde??? Dne budu vařit (pl)
Nikis. 11. 3. 2012, 13:04
Proboha, to to nemůžete aspoň TROŠKU upravit, aby to bylo čitelné? rnrnrnrn
anthurie 26. 2. 2012, 13:14
Dnes jsem vyzkoušela (F) (F) (F) výýýýborná, konečně rajská dle mých představ (clamp) (clamp) (clamp) Děkuji za inspiraci :-) Radka

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie