Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Ovocné příkrmy

0.0
Ovocné příkrmy

Potřebné ingredience

od 8 měsíce

Postup přípravy

Jablko s jáhelnými vločkami a jogurtem

Suchary s kojeneckým mlékem a meruňkovým pyré (Připravte meruňkové pyré podle našeho receptu. Rozlámejte kojenecké suchary a zalijte je mlékem. Po vsáknutí mléka rozmačkejte suchary vidličkou a smíchejte je s meruňkovým pyré.)

Rýžový puding s ovocem a jogurtem (Jablko a hrušku oloupejte, vykrojte jádřince, omyjte a nakrájejte na kostky. Podlijte trochou vody a uvařte do měkka. Banán oloupejte a nakrájejte na kousky. Připravené ovoce rozmixujte s rýží a jogurtem. Hustotu pudingu upravte přidáním jablečné šťávy nebo rýže. Puding můžete podle chuti dítěte mírně osladit.)

Broskev s batáty (Ostrouhané a omyté batáty nakrájejte na kostičky, zalijte vodou, přidejte trochu oleje nebo kousek másla a dejte vařit. Broskev omyjte, rozkrojte napůl a vyndejte pecku. Nastrouhejte ji na jemném struhadle tak, aby vám slupka zůstala v ruce. Před dovařením batátů k nim přidejte nastrouhanou broskev a ještě zhruba 2 minuty povařte. Výsledný pokrm rozmixujte, propasírujte nebo rozmačkejte

od 10.měsíc
Kuskus s banánem a hroznovým vínem (Kuskus přelijte v misce horkou jablečnou šťávou a nechte zhruba 30 minut bobtnat. Z kuliček hroznového vína odstraňte slupky a pecičky a zbylou dužinu rozmačkejte vidličkou nebo nakrájejte na malé kousky. Banán rozmačkejte vidličkou. Smíchejte kuskus s ovocem)

Třešně s ovesnými vločkami (Třešně omyjte, vypeckujte a dejte vařit s trochou vody. Zhruba dvě minuty před koncem vaření přidejte k třešním ovesné vločky a lžičku másla a dovařte vše do měkka. Po uvaření kašičku rozmixujte.Tip:Syrové ovesné vločky jsou pro kojence zpravidla těžko stravitelné. Do roku věku je proto raději podávejte tepelně upravené a na začátku i rozmixované.)

a mléčné příkrmy:
http://www.maminkam.cz/mlecne-a-obilne-prikrmy

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie