(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
ŠVÉDSKÝ KOLÁČ - ihned k baštění, ihned zbaštěný..
Potřebné ingredience
300g polohrubé mouky, 200g cukru krupice, 1 prášek do pečiva. NÁPLŇ: 2 vejce, 2 tvarohy (500g), 150-200g cukru, 200ml mléka, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink (pouze prášek), troška rumu, popř. ovoce (jahody, maliny atd.) a 200g másla.
Postup přípravy
Smícháme si v míse mouku, cukr a prášek do pečiva. Na plech či pekáč dáme pečící papír (nevymazáváme máslem), nasypeme polovinu sypké směsi, zalijeme tvarohovou náplní, popř. poklademe ovocem a zasypeme druhou polovinou sypké směsi. Nahoru poklademe na plátky nakrájené máslo. Pečeme na 180st. cca 45 minut. Až je koláč dozlatova, vypneme a po vychlazení ihned krájíme a jíme.Mám zkušenost s jiným švédským koláčem, který se musel nechat odležet do druhého dne, ale nikdy jsem s ním neměla úspěch. Tento recept mám od mojí drahé sousedky a manžel se po něm může umlátit. Snad bude chutnat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kymama
(upraveno)
24. 3. 2019, 13:26
Vynikající , děkuji za recept - švédský koláč už jsem podle podobných receptů pekla mnohokrát - a často se i nepovedl, drobil se nebo spodní část nebyla upečená, ale tento recept hned napoprvé dokonalý . Dala jsem půl špaldové mouky a třtinový cukr a chutná božsky. Děkuji - ukládám - jiný už nedělám.
johnynka
(upraveno)
3. 2. 2012, 11:03
zkusím
Lenluvik
(upraveno)
3. 2. 2012, 16:41
@johnynka