Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

RYCHLÝ JABLEČNÝ CHLEBÍČEK

0.0
RYCHLÝ JABLEČNÝ CHLEBÍČEK

Potřebné ingredience

110g másla, rozpuštěného a vychladlého,
3 rozšlehané vejce,
1 hrnek nastrouhaných jablek najemno,
310 g hladké mouky,
1 lžíce prášku do pečiva,
1/2 lžičky jedlé sody,
1/4 lžičky soli,
1 lžička skořice ( může být i víc, dle toho, jak máte skořici rádi),
1/2 hrnku cukru

Postup přípravy

Máslo, vejce a jablíčka smícháme a nalijeme do pečící nádobi. Ostatní suroviny dobře promícháme a přisypeme do nádoby.
Peču to na program SLADKÝ ( ale může být i koláč nebo dort - záleží co máte za programy ú . Každopádně ještě než nádobu vyndáte z pekárny, píchněte do buchty špilkou. Někdy musím ještě tak 10 minut dopékat ( jen na Pečení ) .
Je to též mňamka, když přistrouháte i trochu mrkvičky.

Vychladnout necháme na kuchyňské mřížce.
Ke kafíčku, třeba i se šlehajdou je to mnamky, mňamky....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jitka1 22. 2. 2008, 9:19
(Y) (Y)Tak jsem neodolala a včera upekla :-) :-) A ještě jsem k tomu hodila hrst rozinek a vůbec to nebylo špatné (clamp) (clamp). Brzo si to zase upeču (clamp) A pak má člověk hubnout,že? ;-)
Sweetty 21. 2. 2008, 8:57
(L) (L) Jo jo, je fakt super, chutí mi připomíná perník, určitě zase udělám. (&) Díky za skvělý recept. (jidlo) (jidlo) (jidlo)
stranpa 20. 2. 2008, 8:11
(Y) (Y) úúúžasnááá buchtiška rychlovka |:o) pekla jsem na program (^) 1,20hod a byl krásně dopečený,voňavý a ke (C) super dobrota (X)
aenja 17. 1. 2008, 21:21
Tak jsem dnes vyzkoušela.Chlebík je chuťově moc dobrý (L) (L)Jen mám jen program na sladký chleba,trvá asi 3 hodiny,přišlo mi to zbytečné,když to nekyne.A ještě jsem chtěla dopéct,až byl program ukončen,nastavila jsem a začalo mi to znovu hnětat--Rozpečené,,ůůů.Nevím proč ikdyž jsem zadala jen pečení.Mám Moulinex.Příště bych to raději zkusila ve formě v troubě..Všem moooc chutnal,určitě budu dělat často,ale v troubě... (hello) (hello) (hello)
Machalajda 18. 1. 2008, 10:11
@aenja Já má Etu, tak nevim... mě to dopéká normálně.No , ono to malilinkato nakyne. Taky jsem přemýšlele nad tou troubou ale mám strach aby to nebylo třeba vysušenější. Jestli to zkusíte, dejte mi pak vědět, jak to dopadlo. (hello)
aenja 30. 1. 2008, 10:33
@Machalajda Tak jsem udělala tento výborný moučník v troubě a dortové formě/nemám program na pekárně s kapř.práškem/ a je super,není vůbec vysušený a je moc dobrý... (Y) (Y) (Y) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=803607

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie