Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept

Masožroutské těstoviny

0.0
Masožroutské těstoviny

Potřebné ingredience

500g těstovin (mušle, vrtule) 500g mletého masa (vepřové, hovězí) 200g vepřových jater 1 cibule 3 stroužky česneku 1-2 konzervy rajčat (sekaných) olej sůl mletý pepř tymián 200g tvrdého sýra na posypání zelená petrželka

Postup přípravy

Nejdříve si oloupeme cibuli a česnek, cibuli
nakrájíme na kostičky, česnek na plátky. Játra
omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky. Na
pánvi si rozpálíme olej, kousky jater na něm
orestujeme, vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
Pokud je třeba, přidáme na pánev trochu oleje,
orestujeme na něm cibuli a plátky česneku a
potom přidáme mleté maso. Osolíme, opepříme a opékáme, až se maso rozdrobí na hrudky. Potom přidáme orestovaná játra, posypeme
tymiánem a přidáme nasekaná rajčata. V létě můžeme samozřejmě použít čerstvá (nařízneme do křížku, spaříme, oloupeme a
nasekáme). Vše promícháme a asi 10 minut společně dusíme. Podle potřeby ještě přisolíme.
Hotovou masovou směs klademe na uvařené těstoviny a posypeme vydatně sýrem a zelenou petrželkou.
Poznámky: Tymián je samozřejmě lepší čerstvý, ale dá se použít i sušený. Jinou variantu získáme, když tymián nahradíme čerstvou
bazalkou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie