Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Masovo-zeleninový nákyp

0.0
Masovo-zeleninový nákyp

Potřebné ingredience

500 g mletého masa, 1 žemle, mléko, 2 vejce, pepř, sůl, trochu vývaru (stačilo 1 dl), 200 g květáku, 200 g mrkve, 150 g hrášku, sůl, olej na vymazání pekáče

Postup přípravy

Květák rozebereme na růžičky, mrkev na kolečka a dáme vařit do osolené vody. Až je zelenina poloměkká, přidáme hrášek a vaříme doměkka. Zeleninu vidličkou namačkáme a necháme zchladnout.

Maso promícháme se žemlí navlhčenou mlékem, přidáme žloutky, sůl, pepř a dobře našleháme se studeným vývarem. Přidáme tuhý sníh z bílků. Polovinu masové směsi dáme do vymazaného pekáče, na ni dáme rozmačkanou zeleninu, potom zakryjeme druhou polovinou masa. Dáme do předehřáté trouby. Jako příloha mohou být brambory nebo i bramborová kaše.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mitulkaf 11. 3. 2012, 14:37
Více receptů najdete na http://martininakuchyne.blogspot.com/

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie