Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Angry birds s postupem

0.0
Angry birds s postupem

Potřebné ingredience

Ořechové těsto: 6 vajec, 240g cukru, 6 lžic oleje, 120g hladké mouky, 120g mletých ořechů, špetka soli. Ořechový krém: 250ml mléka, 2 lžic cukru, 100g mletých ořechů, vanilkový cukr, 1/2 vanilkového pudinku, 1 máslo. Krém na zdobení: 300ml mléka, 1 vanilkový pudink, 200g másla a cukr moučka podle chuti

Postup přípravy

Tento dort je pro syna k narozeninám. Vše nejlepší zlato - máme tě moc rádi...

Těsto: Ušleháme tuhý sníh z bílků se špetkou soli. Ušleháme žloutky, cukr, olej a pak lehce vmícháme mouku s prdopečem a oříšky. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Pečeme při 170°C cca 30 minut. Pekla jsem ve formě na plněné dorty. Můžeme ale péct i v dortové formě najednou a pak prokrojit nebo jako 3 pláty po 2 vejcích.

Krém: 2/3 mléka svaříme s cukrem a ořechy a pak vlijeme pudink rozmíchaný ve zbylém mléku. Vyříme do zhoustnutí. Po vychladnutí zašleháme máslo a přidáme moučku dle chuti.

Dort 2x prořízneme - pokapeme rumem, poklademe banány a potřeme krémem. Přiklopíme, pokapeme rumem, potřeme rybízovou marmeládou a potřeme krémem. Dáme vychladit do lednice. Krém může přijít i pod potahovku.

Uvaříme klasicky pudink, necháme zchladnout pod igelitem (aby se nevytvořil škraloup) a vymixujeme s máslem. Přidáme cukr dle chuti. Namažeme bříško ptáčka a zbytek krému obarvíme na červeno. Ze zbytku těsta uděláme vlásky a připevníme párátkem. Pomažeme zbytek dortu. Z marcipánu vykrájíme zobák a oči a dáme na ptáčka. Zbytek červeného krému dáme do zdobičky a uděláme s ním jakoby peří. Dáme do ledničky ztuhnout.

Vyšleháme bílky, vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme vše ostatní a smícháme.

Dáme do formy na plněný dort.

Formu přiklopíme a dáme péct.

Bíle namažeme bříško (i boky dortu) a pak začneme mazat červeně ostatní.

Párátkem připevníme vlásky a taky je pomažeme krémem.

Vykrojíme z barevného marcipánu oči, zobák a obočí a dáme na dort.

Zdobičkou uděláme peří.

Zde jsem použila na naplnění tento krém: : šlehačka, ztužovač šlehačky, jahodový (nebo jiný) kompot, pudink vanilka Olé hrk hrk

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zdenka54 10. 2. 2012, 21:17
Ten je hezkej (Y) |:o) a ten kukuč :-D povedený dortík (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie