Zobrazit přihlášovací formulář

Veriohukaiset - krvavé palačinky

0.0
Veriohukaiset - krvavé palačinky

Potřebné ingredience

4dl krve (ideálně vepřová nebo hovězí, seženete v některých řeznictví), 4dl mléka, 4dl žitné mouky, 1 vejce, 1 lžíce tmavého sirupu, špetka bílého pepře, půl lžičky soli, špetka majoránky, máslo

Postup přípravy

Smíchejte krev s mlékem, přidejte všechny ostatní suroviny kromě másla a umíchejte dokonale hladké těsto (konzistence stejná, jako na klasické palačinky). V pánvi nechte rozpustit máslo a smažte na něm silnější placičky - ideálně se dělají na lívanečníku.
Úžasné jsou s brusinkovým kompotem (jak jinak :))

Tmavý sirup se u nás špatně shání, mají ho specializované obchody s britskými potravinami, nebo si jde vyrobit vlastní náhradu z kukuřičného sirupu a melasy - smícháme tři díly sirupu a jeden díl melasy.

Poněkud netradiční jídlo, ale rozhodně stojí za to!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lu456 21. 2. 2012, 22:27
žiju ve Finsku a ještě jsem nenarazila,ale dala bych
Morroc 22. 2. 2012, 2:07
@lu456 Já je "potkala" při cestách po Rovaniemi a Oulu, následně pak i v Estonsku... zkuste se poohlédnout po větších obchodech, před čtyřmi lety jsem tam potkávala krev mraženou... a vyrobit to doma už není tolik práce :)
VaďkaC 19. 2. 2012, 20:48
Uvařit to nemám odvahu ,-) ,-)ale ráda bych to ochutnala (Y) ,-) (Y)
enkka 19. 2. 2012, 20:38
|-)
usmev 19. 2. 2012, 10:29
to je nějaká legrace *-) ,-), i když ve světě se jí daleko větší 8-|
Basic 19. 2. 2012, 20:45
@usmev To, že to neznáte, ještě neznamená, že to neexistuje... Pro nás netradiční, pro seveřany pochoutka.
kakunka 19. 2. 2012, 20:43
@usmev Proč by to měla být legrace? Je to tradiční finské jídlo, velmi oblíbené.
sarus 46 19. 2. 2012, 10:22
:-D tak tohle asi nikdy zkoušet nebudu ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie