Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Hernekeitto - sváteční hrachová polévka

0.0
Hernekeitto - sváteční hrachová polévka

Potřebné ingredience

500g sušeného neloupaného zeleného hrachu, 2,5l vody, kousek uzeného masa, 2 cibule, 3 mrkve, 2 bobkové listy, 1 lžička majoránky, půl lžičky černého pepře, 1 lžička soli

Postup přípravy

Hrách přes noc namočte do vody a nechte nabobtnat.
Zbylou vodu vylijte, hrách ještě propláchněte ve studené vodě, dejte do hrnce a zalijte 2,5 litrem čisté studené vody. Přidejte na malé kostky nakrájené uzené maso (může být i koleno) a bobkové listy, sůl, pepř a dejte na 2,5 - 3 hodiny vařit.
Mezitím si oloupejte cibuli a oškrábejte mrkev. Až bude hrách opravdu měkký, přidejte zeleninu a vařte ještě 30 minut. Poté zeleninu vyndejte - buď ji můžete vynechat úplně a polévku rozmixovat a doplnit zakysanou smetanou, nebo zeleninu rozmačkejte vidličkou a vraťte zpět.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

andrea81 15. 3. 2012, 15:58
já vařila hrášek do změknutí a to hodinu a půl, pak ještě 30 min se zeleninou. Tak snad to nevadí :^)
KAMCA1980 28. 2. 2012, 22:10
Hrachovku máme moc rádi,jen nevím jak na fígl..abych se zbavila těch šlupiček,doma se mi pak s tím dusí a kvůli tomu ji nechtějí.Vaše polévka vypadá úžasně.. (clamp)
Lukýšek 23. 2. 2012, 18:49
Dobrý den Míšo,proč se prosím ta polévka vaří tak dlouho? Děkuji Míša
Morroc 24. 2. 2012, 1:56
@Lukýšek Potřebujete hrášek pořádně rozvařit a vyvařit z něj všechno do tekutinu... musí být správně "slizká" :)
Lukýšek 24. 2. 2012, 9:05
@Morroc Děkuji a ta sůl se opravdu dává ihned když se dá hrášek vařit? Neztvrde?
Lukýšek 24. 2. 2012, 10:53
@Lukýšek Tak jsem ji právě dovařila a musím říct, že jsem lepší hrachovou polívku ještě nejedla. Vynikající. Děkuji za inspiraci.
Morroc 27. 2. 2012, 16:17
@Lukýšek Jsem ráda, že chutnala, já už jinou nevařím. :)
lu456 21. 2. 2012, 22:25
finské jídlo |:o),chutná mi...

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie