Flambované hrušky s medom a tvarohovo-škoricovým krémom

Potřebné ingredience
hruška + rum + cukor + med + tvaroh + orechy + biely jogurt + vanilkový cukor + škorica + čokoládový toping
Postup přípravy
- hrušku rozkrojíme, vykrojíme jadrovník, a nakrájame na hrubšie plátky
- na panvicu nasypeme cukor a rozpálime, vlejeme rum
- keď je cukor stopený, vložíme hrušku a opečieme z oboch strán
- vyberieme na tanier
- v miske si rozmiešame tvaroh s jogurtom, vsypeme škoricu, vanilkový cukor a med (ja si ho nechám vždy ohriať v mikrovlnke, aby tiekol a mal dobrú konzistenciu na vmiešanie do masy)
- tvarohovú zmes nalejeme na hrušky
- do sáčku si dáme orechy a trochu ich rozbijeme tĺčikom
- posypeme orechami ovocie
- na bok taniera ako dekoráciu kvapneme toping a špajlou pokreslíme tvary
- podávame ihneď, kým je ešte hruška teplá
- na panvicu nasypeme cukor a rozpálime, vlejeme rum
- keď je cukor stopený, vložíme hrušku a opečieme z oboch strán
- vyberieme na tanier
- v miske si rozmiešame tvaroh s jogurtom, vsypeme škoricu, vanilkový cukor a med (ja si ho nechám vždy ohriať v mikrovlnke, aby tiekol a mal dobrú konzistenciu na vmiešanie do masy)
- tvarohovú zmes nalejeme na hrušky
- do sáčku si dáme orechy a trochu ich rozbijeme tĺčikom
- posypeme orechami ovocie
- na bok taniera ako dekoráciu kvapneme toping a špajlou pokreslíme tvary
- podávame ihneď, kým je ešte hruška teplá
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé