(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Šíleně dobré buchty

Potřebné ingredience
Hlavní rozdíl je v použití špaldové mouky. 200g hladké mouky, 200g polohrubé mouky, 100g špaldové mouky, 250ml mléka, 2 vajíčka, 90g cukr krupice, 60g máslo, kosta droždí, špetka soli, trochu citronove kůry Tvaroh. náplň - 2 tvarohy, 2 žloudky, rozinky umyté a pak namočené v rumu (měla jsem asi jen 10min, trochu rumu jsem nalila přimo do tvarohu), 2 lžíce mléka, špetka pomerančové kůry, 1 lžíce cukru
Postup přípravy
Necháme vzejít kvásek a pak jej do mouky vmícháme a poté vše ostatní (máslo rozpustíme). Poté poctivě vše zaděláváme, až se těsto přesane lepit ke krajím a začne dělat bubliny (cca 10min). Propracování těsta nesmíme podcenit, jinak uděláme obyč. buchty a ne nadýchanou lahůdku. Necháme vykynout, nejlépe na topení, v místnosti by neměl být průvan, přikryté utěrkou, asi hodinku. Poté rozdělíme na polovnu a pokračujeme s dělením na poloviny až vznikne 16 kousků. Rukou uděláme placku a na ni nešetříme náplní (mě nezbylo, tak jsem do dvou dala marmeládu), vše potřeme rozpuštěným máslem, necháme 15min. ještě kynout a pečeme při 180stupních do zlatova. Na obrázku zbylo na focení po nájezdu manžela a dětí :-). Pak možno pocukrovat, to my už neděláme. Teď už jsou snězeny všechny, příště udělám asi z kila mouky a do dvou pekáčů ...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

cue24
(upraveno)
15. 11. 2013, 14:51





nahlásit