Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

ÚŽASNÁ PAELLA!!!

0.0
ÚŽASNÁ PAELLA!!!

Potřebné ingredience

Cibule 1 ks Větší, Česnek 4 stroužek 3 - 4, Rajčata 2 ks , Červená paprika 1 ks , Masox 1 kostka (Ve Španělsku se používá šunkový bujón), Olivový olej , Kořenící směs - Paella , Slávky jedlé - Mejillones (Černé, velké), Malé škeble , Slávky jedlé malé , Sépie 1 ks Nebo kalamáry, Langusta Langusty (nevyloupané velké krevety), Paprika - sladká , Sůl , Rýže Basmati,

Postup přípravy

Do pánve na paellu si nakrájíme na jemno cibuli, česnek, rajčata a papriku, rozdrobíme kostku masoxu a prolijeme olivovým olejem. Pomalu dusíme. Mezitím si dáme vařit slávky, které očistíme po povrchu tak, že rukou odstraníme přirostlé řasy a nečistoty a snažíme se vytáhnout ty řasy, které jsou přivřené dovnitř. Propláchneme vodou a dáme vařit do vody tak dlouho, dokud se slávky všechny neotevřou. Scedíme, vytáhneme je a rozpůlíme. Půlky, na kterých není žádné maso vyhodíme, jinak použijeme obě poloviny.
Dále dáme vařit do druhého hrnce malé slávky, opět vaříme, dokud se všechny neotevřou. Pár jich zůstane zavřených, tyto pak vyhazujeme. Nakrájíme si na proužky sépii, a langusty probereme a prochláchneme ve vodě. Jak je pánev podušená, přidáme sépii, sladkou papriku, sůl, koření na paellu a dál mícháme. Jak nám trochu změkne sépie, odstavíme pánev, přidáme 1 - 2 hrnky(1/4l) rýže a 2 - 4 hrnky vody (vody jednou tolik co rýže, může být troška víc).
Vaříme a promícháváme 15 - 20 minut, pět minut před koncem přidáme uvařené slávky, malé slávky a langusty. Lehce mícháme a dovaříme, ochutnáme rýži, zda je dostatečně měkká, vypneme, a zakryjeme alobalem. Necháme tak 10 min odpočinout a dojít.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

s-arka 7. 3. 2012, 19:13
Ta vypadá luxusně (Y) (Y) (Y)Hned bych si dala (clamp) (clamp) (clamp)
blazken 5. 3. 2012, 19:51
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) tu mám moc ráda :-) :-) :-) :-) :-) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) jen sehant na ni u nás ty mořské potvůrky je kapánek problém :-|
snecka 5. 3. 2012, 19:38
(Y)luxusní, vyskouším (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie