Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Marinované maso se zeleninou

0.0
Marinované maso se zeleninou

Potřebné ingredience

Řízky (mám vepřové, ale mohou být v podstatě jakékoliv), zelenina podle chuti (já dala zmraženou směs), 5 žampiónů, 100g sýra. Marináda: 4 lžíce oleje, lžíce sójové omáčky, lžička grilovacího koření, jemně nasekaná cibule

Postup přípravy

Řízky naložíme do marinády a necháme alespoň 2 hodiny uležet. Pak je obalujeme v polohrubé mouce a usmažíme. Na výpečku po mase osmažíme žampiony, osolíme a orestujeme zeleninu. Do zapékací misky dáme orestovanou zeleninu se žampiony, na to položíme maso, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme krátce zapéct.

K tomu se hodí vše z brambor. My měly s americkým bramborem.

Maso naložíme do marinády

Obalíme v mouce a opečeme na troše oleje.

Ve výpečku orestujeme žampiony a zeleninu

Do zapékací mísy dáme orestovanou zeleninu se žampiony a na ní položíme maso. Vše posypeme nastrouhaným sýrem

Vytaženo z trouby

Americké brambory dělám tak, že syrové brambory nakrájím na plátky. Dáme na plech s pečícím papírem, na který jsme dali olej . Brambory trochu osolíme a dáme koření na americké brambory. Navrch dáme plátky másla.

Pečeme na 180°C dozlatova. Já jsem na ně trošku zapomněla a měly jsme je připálenější, ale i tak byly moc dobré.

DObrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie