Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Rýžový nákyp s čepičkou

0.0
Rýžový nákyp s čepičkou

Potřebné ingredience

Hrníček rýže, 2 a 1/2 hrníčku mléka, švestky /kompot, nebo mražené, vynikající jsou sušené//, 2 vajíčka, skořice, cukr, máslo

Postup přípravy

Mléko nalijeme do pekáčku a přivedeme k varu. Rýži propereme a dáme do mléka a za občasného míchání, aby se nepřilepila ke dnu vaříme na mírném ohni. Nevaříme do měkka. Když částečně nabobtná, odstavíme z vařiče. Přidáme cukr a skořici dle chuti a švestky. Vše promícháme.
Nakonec vmícháme 2 žloutky a navrch poklademe plátky másla. Přikryjeme pekáček a pečeme v troubě. Ke konci pečení nepřikrýváme, aby zrůžověla i navrchu.Z bílků ušleháme sníh a úplně nakonec navrstvíme na rýži a dopečeme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

19Petra88 17. 4. 2014, 8:09
Vyborný a jak dceři nechutnaji sladke jidla tak tohle zabodovalo (Y) (clamp)
Mischa28 26. 2. 2013, 18:05
(F) měla jsem chuť na sladké a tohle je vynikající (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (flower) (flower) (flower) (flower)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie