(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Rýžový nákyp s čepičkou
Potřebné ingredience
Hrníček rýže, 2 a 1/2 hrníčku mléka, švestky /kompot, nebo mražené, vynikající jsou sušené//, 2 vajíčka, skořice, cukr, máslo
Postup přípravy
Mléko nalijeme do pekáčku a přivedeme k varu. Rýži propereme a dáme do mléka a za občasného míchání, aby se nepřilepila ke dnu vaříme na mírném ohni. Nevaříme do měkka. Když částečně nabobtná, odstavíme z vařiče. Přidáme cukr a skořici dle chuti a švestky. Vše promícháme.
Nakonec vmícháme 2 žloutky a navrch poklademe plátky másla. Přikryjeme pekáček a pečeme v troubě. Ke konci pečení nepřikrýváme, aby zrůžověla i navrchu.Z bílků ušleháme sníh a úplně nakonec navrstvíme na rýži a dopečeme.
Nakonec vmícháme 2 žloutky a navrch poklademe plátky másla. Přikryjeme pekáček a pečeme v troubě. Ke konci pečení nepřikrýváme, aby zrůžověla i navrchu.Z bílků ušleháme sníh a úplně nakonec navrstvíme na rýži a dopečeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
19Petra88
(upraveno)
17. 4. 2014, 8:09
Vyborný a jak dceři nechutnaji sladke jidla tak tohle zabodovalo


nahlásit

Mischa28
(upraveno)
26. 2. 2013, 18:05













nahlásit