Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

ZÁZRAK - dort z medových placek (rodinný recept)

0.0
ZÁZRAK - dort z medových placek (rodinný recept)

Potřebné ingredience

300 g hladké mouky, 70 g tuku Hera, 80 g moučkového cukru,1 ks vejce, 1 ks vanilkový cukr, 1/2 lžičky užívací sody, 1 lžíce tekutého medu

Postup přípravy

Ve větším hrnku v parní lázni rozpustíme tuk s cukrem, medem a pak přidáme vanilkový cukr a vejce. Směs mícháme až do zhoustnutí. Směs odstavíme, přidáme za stálého míchání sodu, polovinu mouky a postavíme znovu do parní lázně. Mícháme až je směs úplně hustá. Na vál si připravíme druhou polovinu mouky, přidáme uvařenou směs a všechno propracujeme v tužší těsto. Rozdělíme na 6 stejných dílů a tvoříme (pokličkou) placky. Pečeme prudce na vymazaném plechu.
Jako náplň uvařím hustou krupicovou kaši (z hrubé mouky - je jemnější), přidám máslo dle chuti a rozdělím na 2 poloviny. Jednu vyšlehám spolu s vanilkovým cukrem (doporučuji pravý vanilkový od Dr. Oetkera), přidáme cukr dle chuti. Do druhé poloviny spolu s cukrem přidáme ještě kakao. Placky mažu střídavě s tím, že prostřední ještě namažu marmeládou (rybízová, višňová). Nechte dort alespon 4 hodiny odležet, aby placky pěkně změkly. Pokud máte dotaz, klidně pište.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie