Zobrazit přihlášovací formulář

Kiwi dort Shrek pro našeho Denninka

0.0
Kiwi dort Shrek pro našeho Denninka

Potřebné ingredience

Vynikající osvěžující dort, v původním receptu je korpus ze sušenek, ale my to tak nemáme rádi, tak peču klasický piškotový korpus :-) 200g máslových sušenek, 75g másla, 6 kiwi, 3 lžíce citrónové šťávy, 75g cukru, 700g bílého jogurtu, 1 sáček vanilkového cukru, 10 plátků želatiny, 25g mandlových lupínků, 1 lžička medu, 1/2 citrónu

Postup přípravy

Rozdrobíme sušenky a utřeme je se změklým máslem. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a rozetřeme do ní sušenkové těsto. Korpus uložíme na 2 hodiny do chladničky a necháme tuhnout.
Oloupeme 4 kiwi a nakrájíme je na kostičky. Pokapeme je citrónovou šťávou, přidáme 2 lžíce cukru a pozvolna 4 minuty vaříme. Jogurt smícháme se zbylým cukrem a vanilkovým cukrem.
Namočíme želatinu, necháme ji nabobtnat a rozpustíme ji v horkém ovoci. Přimícháme 3 lžíce oslazeného jogurtu a potom jogurt zbývající. Krém necháme asi 30 min chladit. Nalijeme ho na sušenkový korpus a uložíme minimálně na 4 hodiny do chladničky.
V pánvi na sucho opražíme mandle. Oloupeme zbývající kiwi a nakrájíme je na plátky. Ovoce pokapeme zbývajícím medem. Ke stranám dortu přilepíme opražené mandle a obložíme kolečky kiwi. Do středu dáme plátky citrónu a dozdobíme dle fantazie.

x

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie