Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Špenátovo-vaječné palačinky

0.0
Špenátovo-vaječné palačinky

Potřebné ingredience

Na palačinky: 500ml mléka; 8 - 10lžic polohrubé mouky, 1 celé vejce; špetka soli.
Špenátová náplň: 1 mražený špenát nejlépe se smetanou, trocha hladké mouky,česnek, 1 vejce, sůl a pepř
Vajíčková náplň: umýcháme na jednu palačinku 2 vejce, sůl, pepř
Na zapékání potřebujeme nastrouhaný tvrdý sýr, můžeme přidat plísňák a smetanu na šlehání s rozkvedlaným vajíčkem a dochucenou nějakým kořením ( např. Vegeta, bylinky....)

Postup přípravy

Nejprve si připravím palačinky podle klasiky, peču ve woku a s minimálním množstvím oleje. To dno je akorát na velikost palačinky. Potom připravím špenát. Ten na pánvičce nechám na mírnějším ohni rozehřát, přidám hladkou mouku na zahuštění, vejce, sůl, pepř, česnek a je-li to příliš husté rozředím smetanou. Druhá náplň z vajec je klasika umíchaná vejce na cibulce a dochucená. Já osobně ještě než vejce ztuhnou přidám trošinku mléka, oni se tolik nesrazí, děti je mají radši řidší. To už se pomalu přibližujeme do finiše. Na jednu palačinku do poloviny dám jednu náplň. posypu malinko sýrem ( někdy rodinu rozmazlím slabším plátkem cikánky), a v polovině přehnu. Takto střídám jednu placku se špenátem, jednu s vejcem. U nás musím dávat každé do jiné zapékací mísy ( on by prý špenát zamazal tu palačinku s vejcem a prostřední syn, by už nemohl tu s vejcem jíst). Tak je tedy narovnám a přeliji tou smetanou a posypu hustě ( my rádi) tvrdým sýrem s míchaným s plísňákem a dám zapéct, až je sýr trošku do zlatova je hotovo. Rodina k tomu má ráda brambory, já jen samostatně - je to sytější.

Nejprve upeču palačinky na slano.

Udělám náplň ze špenátu a vajec

Naplním do poloviny a posypu sýrem - do vajec někdy přidám podušené houby, nebo na každou dám cikánku. Fantaziíí a chutěma se meze nekladou.

Přeložím

.... a naskládám do zapékací mísy

... poliji smetanou a posypu opět sýrem a dám zapéci do trouby na 180°C

Uvařím brambory

A takto by to mělo vypadat po vyndání z trouby

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Helak 31. 1. 2008, 13:24
Ahoj teto (flower) tak zítra je zkusím udělat s tím špenátem (pl) Vypadají lákavě (zajic)
LUPEPA 1. 2. 2008, 13:20
@Helak :-)Teto, určitě mi dej vědít jak to chutnalo (zajic)
Helak 1. 2. 2008, 14:30
@LUPEPA Evčo,bylo to moc dobré (pl) (Y) rodina se olizovala (zajic) Já v rámci diety byla ochuzena 8o| 8o| :-# Budu dělat častěji (pst)
Brambořice 29. 1. 2008, 11:48
To vypadá super, jdu na to, pak dám vědět, jaké to bylo :-$ (Y)
LUPEPA 29. 1. 2008, 13:11
@Brambořice :-)určitě napište jak to chutnalo, my to máme moc rádi. (pl)
Brambořice 29. 1. 2008, 15:19
@LUPEPA Evi, bylo to moc dobré (clamp) Akorát ty s vajíčkovou náplní chtějí něčím ještě dochutit, byly na nás takové nevýrazné, ale špenátové nemají chybu (Y) My děláme plněné palačinky se špenátem obalené v trojobalu a ty jsou také (jidlo)
LUPEPA 29. 1. 2008, 17:30
@Brambořice :-) Katko, já mám taky radši ty špenátové, ale děti mi španát nejedí, tak jim dělám ty vajíčkové. Osobně pro sebe bych do těch vajíček přidala koření, česnek a houbičky, ale mám mlsné děti a vybíravé. Tak jim stačí toto. :-p Jsem ráda, že Vám jináč také chutnali. To zkusím je obalit, také jsem už to někde v receptech četla. Dík za nápad (dance) (dance)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie