Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

Domácí vaječný likér- skutečně výborný

0.0
Domácí  vaječný likér- skutečně výborný

Potřebné ingredience

8 žloutků, 20grkrupicového cukru a 1 vanilkový cukr,1 kondenzované slazené mléko Salko, 1 litr plnotučného mléka ,500ml.Tuzemského rumu.

Postup přípravy

Źloutky s cukry utřeme do pěny, vmícháme Salko a přilijeme plnotučné mléko. Vše důkladně rozmíchejte a spojte v kompaktní tekutinu Vlijte do hrnce a za stálého míchání zahřívejte. Ve chvíli ,kdy začne tekutina houstnout a pěnit, hrnec odstavte , neměl by se vařit základ na vaječný likér, ze dna může vyjít pár bublinek , tot vše.Hrnec postavte do studené vody a za stálého míchání hmotu vychladte, vmíchejte rum a nechte 2 hodiny stát v chladu Seberte vrchní pěnu a přes velmi jemné sítko nalijte do láhví. V chladu vydrží i měsíc.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lencicici 17. 12. 2012, 21:08
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, je likér spíše tekutý nebo hustější? Daly by se s ním plnit vosí hnízda? Děkuji za odpověď... :-)
Kordulka 11. 1. 2013, 12:20
@lencicici dobrý den , já na Vás přišla pozde, je dost tekutý , na náplń to není (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie