Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

těstoviny po uhlířsku - pasta carbonara

0.0
těstoviny po uhlířsku - pasta carbonara

Potřebné ingredience

na čtyři porce 350 g špaget ze semoliny/tvrdé pšenice, 4 vejce dobrou slaninu,100 g strouhaného sýra typu parmazán, sůl, čerstvě mletý pepř.

Postup přípravy

Ve velkém hrnci plném osolené vody uvařte špagety.
Do mísy rozklepněte čtyři žloutky a promíchejte s nastrouhaným sýrem. Gran Moravia je cenově dostupná a chuťově jemná, takže ani mlsné děti s ní nemají problém. Grana pandano, nějaké pecorino a nebo parmigiano regiano jsou ale ještě zajímavější.

Na pánvi opečte nakrájenou slaninu do křupava, slaninu přidejte k vaječné směsi a v horkém tuku orestujte dozlatova nožem rozdrcené stroužky česneku. Tuk přidejte do mísy k vaječné směsi.

Slijte těstviny a trochu vody od těstovin schovejte. Horké špagety dejte do mísy a začněte intenzivně míchat - vejce se zahřejí na potřebou teplotu, nejsou syrová a spolu se sýrem, který se rozpustí krásně obalí těstoviny. Případně můžete přilít trošku horké vody z těstovin, pokud by se nedařilo obalit všechnu hmotu. Posolte a namelte čerstvý pepř. Na talíři posypejte ještě trochou sýra.

Nic víc tam nedávejte, žádnou smetanu, nenahrazujte tvrdý sýr žádnými náhražkami.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie