Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

CHODSKÉ KOLÁČE

0.0
CHODSKÉ KOLÁČE

Potřebné ingredience

těsto - 500g polohrubé mouky, 30g droždí, 80g cukr moučka, 50-80g tuku, 1až 2 žloutky, 1/2 lžičky soli, 1/4l až 3/8l mléka
Náplně, makové, povidlové, tvarohové, zkrátka kdo co má rád:-)

Postup přípravy

Do vlažného mléka přidáme cukt, zamícháme a rozdrobíme droždí, necháme vzejít kvásek na teplém místě. Do mísy si zatím dáme ostatní suroviny, po vykynutí kvásku přidáme i ten. Přísady zaděláme na vláčné a nelepivé těsto, které posypem hladkou moukou a necháme na teplém místě vykynout.
Po vykynutí ukrajujem bochánky na pomoučeném vále, které rozválíme na pláty kulaté, okreje pomažeme vejcem a sáčkem s trubičkou stříkáme střídavě proužky nádivek, makové tvarohové, povidlové...Nádivky klademe dle vlastní fantazie:-)
Koláče dáváme na plech s pečícím papírem a pečeme v mírně vyhřáté troubě do zlatova.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 26. 2. 2010, 11:16
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) u nás se jen zaprášilo (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)i návštěva se olizovala (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
janča kment 13. 2. 2010, 16:26
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)Super,moc díky za recept,koláče nemají chybu,takové těsto,jaké jsem si udělala jsem v životě ještě neměla!!!Zkuste a neprohloupíte!!!Díky moc Zuzi!! (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie