Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

řízky z květů černého bezu

0.0
řízky z květů černého bezu

Potřebné ingredience

rozkvetlé květy černého bezu asi 250g hladké mouky 1/4 litru mléka 2-3 vejce 1 lžíce oleje 1 lžíce bílého vína(nemusí být, já nedávám) olej na smažení

Postup přípravy

do misky dáme mléko, rozmícháme v něm vajíčka, olej a nakonec mouku, té dáme tolik aby těstíčko nebylo moc řídké a ani moc tuhé.( asi zhruba těch 250g).
Bezové květy opereme, okapeme a namáčíme do těstíčka. Dáme na rozehřátý olej a smažíme. Poté ustřihneme stopku a osmažíme z druhé strany. Hotové se mohou podávat buď na sladko se skořicí nebo s marmeládou. Nebo na slano třeba s kečupem.

dané na pánev

odstřižené stopky

HOTOVO

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

:-D :-) 27. 6. 2012, 5:18
tak tuhle užasnou věc, jsme měli k véče (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo)
JanaPas 26. 6. 2012, 22:57
Já jsem to jako dítě měla moc ráda. Ale my jsme nedělali těstíčko, ale klasiku trojobal - mouka, vejce a strouhanka. Ta mouka na tom omytém květu držela dobře. A normálně jsme to před obalováním osolili. Bylo to bezva křupavé. Kdo má rád tenké (téměř vídeňské) řízky, tak si pošmákne. (Y)
koblizecek 31. 5. 2012, 10:38
Jedla jsem to jako dite a vubec me to nechutnalo. (N)
aterza 31. 5. 2012, 10:07
super záležitost, ale hodně záleží na ochucení těstíčka, bez sám o sobě ja bez chuti, ale vůbec se nebojte to vyzkoušet, doporučuji, moc dobré
enkka 31. 5. 2012, 9:34
to znám od babičky, říká se tomu kosmatice, mám na to krásné vzpomínky z dětství,házeli jsme to tajně pod stůl,ale ani pes to nechtěl (&)
hrusticka84 3. 6. 2012, 18:31
@enkka :-D :-D :-D :-D :-D
natmat 31. 5. 2012, 14:05
@enkka :-D :-D :-)
eladealala 31. 5. 2012, 10:47
@enkka :-D :-D :-D
Mikrah 31. 5. 2012, 9:20
vidím a slyším to poprvé ,-) a asi bych se bála to ochutnat ,-)
Jindruska 31. 5. 2012, 9:52
@Mikrah Já to jednou jedla a bylo to dobrý :-$
stambi 31. 5. 2012, 8:48
jsou to kosmatice co? (Y)jedla jsem je naposledy na intru,jinak květy sbírám na domácí šťávu (Y)
Mellisande 31. 5. 2012, 9:17
@stambi Dělám i tu bezovou šťávu, je skvělá (Y)
stambi 31. 5. 2012, 10:10
@Mellisande a bezový likér je famózní,ale ten nedělám ,-)
Skavrtka 31. 5. 2012, 8:34
Zrovna včera jsem viděla jednoho pána u křaku, jak otrhává ty květy do tašky :^) No, tak teď už možná vím proč ,-) :-) :-) To by mě v životě nenapadlo. (Y) (Y) (Y) (Y)
Nadys 31. 5. 2012, 10:29
@Skavrtka No on se trhá ten květ na nasušení třeba na čaj ,takže nic zvláštního ,-)
Skavrtka 31. 5. 2012, 13:57
@Nadys No vidíte, to je taky možné ,-)
chucky 1111 31. 5. 2012, 8:32
To vypadá dobře vyzkouším
Česťa kuba 31. 5. 2012, 6:34
Tak tohle už jsem nejedla snad 20 let ,-) musím dodat, že je to výborné a údajně i zdravé (zajic) (zajic) (zajic) (hello) (L)
denny.kal 31. 5. 2012, 5:29
jééééééé to nám dělávala babička ,-)to už je hooooooodně let zpět
vveronika79 31. 5. 2012, 1:03
Z květů nebo plodů..?
PaŠťa 31. 5. 2012, 6:47
@vveronika79 je to z květů
simonka:-) 31. 5. 2012, 0:06
hmmm jak to chutná??? ,-) ,-) :-$ :-$
PaŠťa 31. 5. 2012, 6:47
@simonka:-) jak píše paní je to výborné, já mám nejraději s kečupem .
Nadys 31. 5. 2012, 0:24
@simonka:-) :-$ Výborně

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie