(recept
si oblíbilo 27 návštěvníků)
Piškotový korpus extra rychlý, bez tuku, snadná úprava množství dle potřeby
![Piškotový korpus extra rychlý, bez tuku, snadná úprava množství dle potřeby](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/120611/13/j130034.jpg)
Potřebné ingredience
Vajíčka, cukr moučka, polohrubá mouka, prášek do pečiva, horká voda
Postup přípravy
Piškot je velice rychlý, snadno si jeho množství přizpůsobíte velikosti formy a účelu. Dělám ho nejen jako klasický dortový korpus, ale též jako piškotový plát ke zdobení např. ovocem a želatinou, nebo na řezy s krémem. Skvělý je i jako roláda. Nepřidává se do něj žádný olej, takže i pro dietářky je to jedna z možností, jak mlsat - s čerstvým ovocem a želatinou nebo tvarohovou náplní je skvělý.
Na plát formátu A4, který po upečení bude vysoký 1,5-2 cm potřebujeme 3 středně velká vajíčka.
Zvážíme si dvě vajíčka (celá včetně skořápek) a kolik váží, tolik navážíme moučkového cukru a polohrubé mouky.
Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Na každé vejce přidáme polévkovou lžíci horké vody a přisypeme polohrubou mouku s polovinou prášku do pečiva. Opět šleháme do hladkého nadýchaného těsta.
Nalijeme do formy (stačí vyložit pečícím papírem a není třeba vymazávat). Pečeme v předehřáté troubě na cca 175°C. Délka pečení závisí na množství a vrstvě těsta. Na roládu je plát hotový za pár minutek, vyšší korpus trvá déle. Musíte vyzkoušet špejlí.
Když děláme z 6 vajec, navážíme 5 vajíček a podle nich pak cukr a mouku + 6 lžic vody.
:-) Když děláme z 50 vajec, navážíme 49 vajec a podle nich cukr a mouku + 50 lžic vody :-)
Na plát formátu A4, který po upečení bude vysoký 1,5-2 cm potřebujeme 3 středně velká vajíčka.
Zvážíme si dvě vajíčka (celá včetně skořápek) a kolik váží, tolik navážíme moučkového cukru a polohrubé mouky.
Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Na každé vejce přidáme polévkovou lžíci horké vody a přisypeme polohrubou mouku s polovinou prášku do pečiva. Opět šleháme do hladkého nadýchaného těsta.
Nalijeme do formy (stačí vyložit pečícím papírem a není třeba vymazávat). Pečeme v předehřáté troubě na cca 175°C. Délka pečení závisí na množství a vrstvě těsta. Na roládu je plát hotový za pár minutek, vyšší korpus trvá déle. Musíte vyzkoušet špejlí.
Když děláme z 6 vajec, navážíme 5 vajíček a podle nich pak cukr a mouku + 6 lžic vody.
:-) Když děláme z 50 vajec, navážíme 49 vajec a podle nich cukr a mouku + 50 lžic vody :-)
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/120611/13/k172929.jpg)
Tady je na ukázku řez piškotovým plátem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/080305/14/b114991-1204724890.jpg)
Dada34
(upraveno)
30. 6. 2012, 11:14
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/080518/11/b66047-1211103362.jpg)
Šašárinka
(upraveno)
30. 6. 2012, 9:57
Tak jsem konečně našla, co jsem dlouho hledala.
Včera letěl jeden korpus přes plot k sousedce na zahradu pro drůbež, ale ten dnešní Váš se už chladí s krémem v lednici. Jen jsem si dala tu práci a vyšlehala žloutky s cukrem(2/3) a vodou zvlášť a pro lepší sníh se zbývajícím cukrem bílky. Při mém štěstí by se mi sníh určitě nepovedl. A na prdopeč jsem zapomněla a musím říct, že ho ani nebylo třeba.
Díky moc a krásné léto.
v budoucnu se ještě pokusím o ty Vaše krásné labuťky
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/081107/13/b96424-1226062382.jpg)
Evča123
(upraveno)
30. 6. 2012, 20:29
@Šašárinka
Tak to jsem ráda, že se zadařilo. Já taky dávám cukru většinou o něco méně a na chuti to poznat není. Je to sice takový sušší korpus, ale v kombinaci s krémem je dobrý. Tak dobrou chuť a taky krásné léto
![(leto)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/109.gif)