Zobrazit přihlášovací formulář

Kubánský dortík

0.0
Kubánský dortík

Potřebné ingredience

Korpus: 6 celých vajec, 6 lžic krystal. cukru, 6 lžic polohr. mouky, 2-3 lžíce kakaa, 2 lžíce oleje, 2 lžíce vody, 1kypřící prášek do pečiva ////////////// Pařížská šlehačka: 2 smetany ke šlehání 33%, 2 lžíce cukru, 2 čokolády na vaření /////// Náplň: meruňková marmeláda a banány

Postup přípravy

Do kulaté dortové formy průměr 22cm otevírací.
Na korpus si ušleháme vejce s cukrem a přidáme zbylé suroviny a došleháme, kulatou dortovou formu vyložíme na dně peč. papírem, boky necháme bez, nalijeme těsto a pečeme asi 30 min. na 180 stupňů až je hotový, píchneme špejli, když se těsto nechytá je hotovo, necháme korpus vychladnout do druhého dne.
Dáme do kastrůlku smetany a cukr a zahřejeme, v ní rozpustíme čokolády, míchat ať se nechytá, když je čokoláda pěkně rozpuštěná odstavíme a necháme vystydnout, pak necháme v lednici do druhého dne pořádně vychladit. Druhý den korpus necháme ve formě a pomažeme povrch meruňkovou marmeládou a na ni poskládáme dokola půlky banánů po celé ploše a překryjeme do husta ušlehanou šlehačkou z předešlého dne a zdobíme dle vlastní fantazie čokoládovými ozdobami, jahodami nebo necháme jen tu šlehačku. Kdo chce přejije celý dort čokoládovou polevou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie