Kávová charlotta
Potřebné ingredience
2 balíčky cukrářských piškotů, hrnek silné černé kávy, 2 lžíce rumu, 250 g másla, 150 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink, 300 ml mléka, 2 lžičky instanční kávy, 250 ml šlehačky, sáček ztužovače šlehačky, 2 lžíce vaječného koňaku
Postup přípravy
Z mléka, pudinkového prášku a instanční kávy uvaříme pudink, který za stálého míchání necháme zchladnout.
Změklé máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a rumem, postupně zatřeme vlažný pudink.
Piškoty namočíme z jedné strany v kávě, naskládáme první vrstvu, potřeme krémem a postup opakujem, dokud nespotřebujem všechny piškoty. Pak povrch potřeme a ozdobíme ušlehanou šlehačkou. Pokapeme koňakem a necháme v chladu ztuhnout a rozležet.
Změklé máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a rumem, postupně zatřeme vlažný pudink.
Piškoty namočíme z jedné strany v kávě, naskládáme první vrstvu, potřeme krémem a postup opakujem, dokud nespotřebujem všechny piškoty. Pak povrch potřeme a ozdobíme ušlehanou šlehačkou. Pokapeme koňakem a necháme v chladu ztuhnout a rozležet.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé