Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Návod jak uvařit dobrou rýži nebo Burgur

0.0
Návod jak uvařit dobrou rýži nebo Burgur

Potřebné ingredience

Budete potřebovat:1 menší cibuli,asi1/3 másla,2 zeleninové bujony,4 sáčky nebo 400-500g rýže a sůl podle chuti.Množství je počítáno pro 4-5 osob.Místo rýže je možné použít i burgur též velmi chutné.

Postup přípravy

Nejprve si nakrájíme na jemno cibulku a na másle opečeme až zesklovatí.Následně ze sáčků vysypeme rýži do cibulky a opražíme cca 4-6 minut.Mezi tím si uděláme zeleninový vývar. Kostky rozpustíme asi v 1l vroucí vody.Po opražení rýže vlijeme vývar do rýže a pozvolna vaříme až bude rýže měkká.Vody by při vaření mělo být 2X tolik kolik je rýže.Při vaření rýži nemícháme a v případě potřeby vodu doléváme.Voda by po uvaření měla být vyvařená.Můžete popřípadě dosolit.Rýže je krásně sypká není suchá a krásně provoněná.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie