Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Medvídek - potahovaný

0.0
Medvídek - potahovaný

Potřebné ingredience

dělala jsem pro dceru na začátku července, vedra kolem třiceti stupňů, hrůůůza. Teklo mi to přímo pod rukama, ale nakonec to nějak dopadlo :-)

Postup přípravy

MRAMOROVÝ KORPUS:
na průměr 28cm: 375g hl.mouky, 1 prášek do pečiva, 6vajec, 360g cukru moučka, 250ml oleje, 125ml vroucí vody, kakao
Postup: ušlehat bílky s polovinou cukru, v druhé míse šlehat žloutky se zbývajícím cukrem, můžeme přidat vanilkový cukr. Do žloutkové hmoty postupně přidávat olej, mouku s práškem do pečiva a vodu.
Nakonec vmíchat sníh. Třetinu těsta dát zpátky do nádoby,kde jsme šlehali bílky a obarvit kakaem (cca 2lžíce).
Do formy střídavě klást těsto po lžících na střed 1lžíci kakaového a 2 lžíce světlého.
Péct na 150 stupňů cca 55 min

VANILKOVÝ KRÉM
750ml mléka, 240 g krupic. cukru,4 van. pudinkové prášky, 600 g másla, vanilka nebo van. cukr
Postup:
Do kastrůlku dáme mléko,vanilku(van.cukr) a pudinkové prášky a uvaříme hustý krém.Za občasného zamíchání necháme vychladnout.Potom krém rozšleháme a zašleháme máslo nakrájené na malé kousky.Šleháme asi tak 5 min

FONDANT - 1 PL želatiny, 1/4 hrnku studené vody(62ml), 1ČL AROMA-MANDLOVÉ MŮŽE BÝT JAKÉKOLIV, 1/2 hrnku-125ml medu (příp. kukuřičného sirupu), cca 900 g prosátého moučkového cukru - záleží jak se směs zpracovává, 1/2 ČL ztuženého tuku

- super se s ním pracuje (při použití kukuřičného sirupu bude bělejší), má takovou cukrovou chuť a není vůbec špatný. Měla jsem obavy,že nebude k jídlu,ale mile překvapil :-)
-postup najdete na mmb.sk - Martina P. (Mata74) ID 9033
- Určitě si ho udělat minimálně den dopředu a skladovat v lednici v mikrot.sáčku uvnitř potřený ztuženým tukem. Vytáhla jsem ho z ledničky,trošku prohnětla a hned vyválela. Nebyla potřeba delšího zpracování nebo čekání až se ohřeje na pokojovou teplotu.
- správnou hustotu poznám tak, že když už si myslím,že je OK, vezmu ho do ruky, otočím shůru nohama a jakmile rychleji "stéká" dolů, tak to chce ještě zapracovat. Dokud to nebude opravdu tuhé. Většinou je to z toho 1kg moučkového cukru.
- pokuď druhý den vytáhnu a je naopak hodně tuhý, při zpracovávání jakoby nejde spojit, dělají se trhliny, tak si potřu ruce ztuženým tukem (já použivám ceresoft, ten mám v ledničce vždycky) a zpracovávám dál a pěkně se spojí dohromady.

MLÉČNÝ MARCIPÁN na ozdoby:
200g sušeného polotučného mléka, 200g moučkového cukru, 3-4 lžičky oleje, 3-4 lžíce pšeničného sirupu (lžíce nestírat prstem, ale nechat volné stéci a znovu nabrat), trochu vody (asi 30-50ml) - s vodou velmi pomalu a opatrně, trochu aroma (já dávám sladkou mandli).

aspoň takhle. Něšlo vůbec dělat v tom horku, tekl přímo pod rukama.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

myskalos 20. 9. 2012, 11:55
šikulka (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) zrovna se nyní pokouším pro dcerku k 6. narozkám
chalupnicka 26. 7. 2012, 13:53
pěkný dortík (child1) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie