(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Opečené škubánky
Potřebné ingredience
750 g brambor(nejlépe typ C) 8 lžic polohrubé mouky,sůl,olej
Postup přípravy
Oloupané brambory pokrájíme a dáme vařit zalité vodou osolíme.Vaříme do poloměkka.Pak větší část slijeme(můžeme si trochu slité vody dát stranou-kdybychom ji ještě potřebovaly).Brambory zasypeme moukou a pod pokličkou na jemném plameni ještě necháme propařit asi 5 minut.Pak je důkladně rozšťoucháme na hladké těstíčko-jeli tuhé přidáme ještě slitou vodu.Já na vymíchání používám hnětač na těsto.Necháme těsto vychladnout a pak z něj rukou děláme placičky,které opékáme na oleji do zlatova.Podáváme s mlékem,nebo zeleninovým salátem,můžeme přidat i posekanou pažitku,nebo je plníme špekáčkem a opečeme .dále je můžeme používat jako přílohu nebo je podávat s tvarohem či sypané mákem a cukrem-pokaždé je to výborná laciná pochoutka.
vyšleháme pomocí hnětače na těsto
Škubánky plněné špekáčkem a opečené
Škubánky nasladko
Škubánky jako příloha
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
1. 5. 2013, 12:36
garpous
(upraveno)
1. 5. 2013, 11:21
Alenko výborné Máme dnes k obědu i s vaší krušovickou krkovičkou.Už jsem si dala vzoreček na talířek a lahoda Ochutnala jsem i na sladko s tvarohem a synovi i mě mooooc chutnalo Díky a hezký den Katka
Veveova
(upraveno)
24. 7. 2012, 12:25
Babička nám je často dělala, po uvaření se sádlem a sklenice mléka k tomu, až druhý ale nejlépe odleželé třetí den (pokud zbyly ) tak pak teprve placky. Čerstvé špatně držely pohromadě.
hrusticka84
(upraveno)
24. 7. 2012, 9:28
VYZKOUŠÍME