(recept
si oblíbilo 55 návštěvníků)
Výborná zapečená pohanka

Potřebné ingredience
1 šálek pohanky (kroupy nebo lámanka, světlezelená nebo světlehnědá, ne tmavohnědá, ta je na klíčení) 2 šálky vody, špetka mořské soli, 5 velkých brambor, 2 mrkve, cibule a 3 vejce.
Postup přípravy
Tady je můj recept na zapečenou pohanku na způsob bramboráku:
1 šálek pohanky (kroupy nebo lámanka, světlezelená nebo světlehnědá, ne tmavohnědá, ta je na klíčení)
2 šálky vody, špetka mořské sol.
Vodu dáme sevřít, vsypeme pohanku, vaříme na nejslabším plameni cca 10 minut, pokud pohanka vodu nevsákne. Necháme pod pokličkou vychladnout.
Na troše oleje osmahneme 1 cibuli s trochou kmínu do světlehněda. Také necháme vychladnout.
Do mísy nastrouháme:
5 velkých brambor, může být nahrubo, jde to rychleji,
2 mrkve, taky nahrubo
Ke bramborám a mrkvi přidáme uvařenou pohanku, opraženou cibuli a 3 vejce.
Dochutíme podle sebe, solí, pepřem, majoránkou. Dobře promícháme. Můžeme přidat trochu mléka, aby vzniklo takové tekuté jakoby těstíčko.
Plech vymažeme olejem, já vyložíme papírem na pečení, a těstíčko vylijeme. Dáme péct do trouby při teplotě 170 ° C na 45 minut. Před koncem můžeme ještě posypat strouhaným sýrem a spolu zapéct, ale nemusí to být.
1 šálek pohanky (kroupy nebo lámanka, světlezelená nebo světlehnědá, ne tmavohnědá, ta je na klíčení)
2 šálky vody, špetka mořské sol.
Vodu dáme sevřít, vsypeme pohanku, vaříme na nejslabším plameni cca 10 minut, pokud pohanka vodu nevsákne. Necháme pod pokličkou vychladnout.
Na troše oleje osmahneme 1 cibuli s trochou kmínu do světlehněda. Také necháme vychladnout.
Do mísy nastrouháme:
5 velkých brambor, může být nahrubo, jde to rychleji,
2 mrkve, taky nahrubo
Ke bramborám a mrkvi přidáme uvařenou pohanku, opraženou cibuli a 3 vejce.
Dochutíme podle sebe, solí, pepřem, majoránkou. Dobře promícháme. Můžeme přidat trochu mléka, aby vzniklo takové tekuté jakoby těstíčko.
Plech vymažeme olejem, já vyložíme papírem na pečení, a těstíčko vylijeme. Dáme péct do trouby při teplotě 170 ° C na 45 minut. Před koncem můžeme ještě posypat strouhaným sýrem a spolu zapéct, ale nemusí to být.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Oceancity
(upraveno)
19. 1. 2015, 20:14
Dobré. Příště dám2 cibule a trochu více koření a upeču v simaxové misce. Díky za recept, Marcela
nahlásit

Píďalka.
(upraveno)
11. 11. 2014, 12:22
Já vám nevím, recept se mi zdál jednoduchý a že nic nepokazím, ale má ta pohanka chutnat tak divně nebo jen nejsem zvyklá na chuť pohanky, ještě nikdy jsem to nejedla
? Buď jsem něco pokazila, nebo mi to přijde strašná pachuť
. Nikdo to nechce jíst a na mě teď čeká celý pekáč
. No nic, zítra mají krupici a já se dotlačím pohankou




nahlásit

hankaa3
(upraveno)
30. 1. 2013, 12:59
Zrovna jíme na oběd, moc nám chutná, díky za recept













nahlásit

lidare
(upraveno)
25. 1. 2013, 11:49




nahlásit
Janyse
(upraveno)
25. 1. 2013, 11:08
Tak opravdu výborný recept a zdravý
jsem dlouho nejedla
Určitě budu dělat častěji, opravdu je to výborné
Všem doporučuji vyzkoušet







nahlásit

hanulapus
(upraveno)
13. 10. 2012, 18:16
Výborný slaný koláč.....chutná celé rodině, děkuji za zdravý a chutný recept, takových není moc



nahlásit
marky18
(upraveno)
29. 7. 2012, 18:14
Díky za tip


nahlásit

Bylinka1
(upraveno)
29. 7. 2012, 18:02
Hmm, to vypadá docela jedle. Mám doma pohanku koupenou delší dobu a pořád nevím co s ní a tohle mi docela padlo do oka, takže asi zkusím

nahlásit

lucinacek
(upraveno)
29. 7. 2012, 15:14
díky za super tip!

nahlásit
ChutnáL
(upraveno)
29. 7. 2012, 12:48
Další informace a fotografie jsou na http://dobreazdrave.cz/vyborna-zapecena-pohanka/ Dobrou chuť

nahlásit