Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Domácí chlebové placky

Domácí chlebové placky

Potřebné ingredience

500 g mouky, nejlépe celozrnné 100 g bílého jogurtu, já jsem použila krémový s 3% tuku špetka soli 1 PL (polévková lžíce) olivového oleje špetka sušeného zázvoru (zázvor ale zahřívá, takže v létě je vhodnější použít kari nebo kurkumu nebo i nic) cca 2 deci vody

Postup přípravy

Všechny suroviny kromě vody smícháme v misce. Nakonec přidáme vodu, nejlépe postupně. Její množství závisí na použité mouky. Vypracujeme hladké, spíše měkčí těsto (nelepí se na…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Výborná zapečená pohanka

Výborná zapečená pohanka

Potřebné ingredience

1 šálek pohanky (kroupy nebo lámanka, světlezelená nebo světlehnědá, ne tmavohnědá, ta je na klíčení) 2 šálky vody, špetka mořské soli, 5 ​​velkých brambor, 2 mrkve, cibule a 3 vejce.

Postup přípravy

Tady je můj recept na zapečenou pohanku na způsob bramboráku:

1 šálek pohanky (kroupy nebo lámanka, světlezelená nebo světlehnědá, ne tmavohnědá, ta je na klíčení)

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Jahodovo-mátový osvěžující nápoj

Jahodovo-mátový osvěžující nápoj

Potřebné ingredience

jahody, máta, voda

Postup přípravy

První jahody se u nás doma nijak nezpracovávají. Spíše si je vychutnáváme jen tak, samotné.
Po tom, jak jsme všichni absolvovali „ochutnávku“, zůstalo ještě pár jahod v kyblíku…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Recept na tyrolskou polévku

Recept na tyrolskou polévku

Potřebné ingredience

máslo, mrkev, celer, ječmené kroupy, uzené maso, brambory, pažitka

Postup přípravy

20 g másla
2 mrkve nakrájené na tenké proužky
2 nožičky stonkového celeru nakrájené na malé kousky

V hrnci rozpustíme máslo a orestujeme na něm mrkev s…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Přepuštěné máslo

Přepuštěné máslo

Potřebné ingredience

máslo

Postup přípravy

Dnes si ho dělám i já a používám ho na opékání zeleniny, do polévky a osvědčilo se mi i na smažení sladkých i slaných placek. Vůbec se nepřipaluje a chuť je jedna báseň. Příprava…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Můj osvědčený recept na domácí chléb

Můj osvědčený recept na domácí chléb

Potřebné ingredience

kvásek, mouka, melasa, sůl, olivový olej, lněná semena, chlebové koření, voda

Postup přípravy

Vyzkoušela jsem několik receptů, ale nejvíc mi vyhovuje tento. Sedí nám i chuťově a přesně zaplní mou formu na biskupský chlebíček.

Včera na oběd jsem si vybrala kvásek z…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový chléb - Příprava těsta a pečení

Kváskový chléb - Příprava těsta a pečení

Potřebné ingredience

kvásek, mouka, voda, sůl, koření

Postup přípravy

Ke kvásku přidáme mouku dle uvážení, nemusí být ani celozrnná, i když ta je nejlepší, sůl, případně kmín či jiné koření, různá semínka podle chuti. S teplou vodou vypracujeme…

Zobrazit více...

Kategorie