(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Přepuštěné máslo
Potřebné ingredience
máslo
Postup přípravy
Dnes si ho dělám i já a používám ho na opékání zeleniny, do polévky a osvědčilo se mi i na smažení sladkých i slaných placek. Vůbec se nepřipaluje a chuť je jedna báseň. Příprava není vůbec složitá a výsledek stojí za to.
Máslo se pomalu zahřívá v hrnci se silným dnem až začne vřít, důležité je to „pomalu“, protože by se mohlo spálit. Po krátké době se na povrchu objeví pěna, oheň tehdy snížím na minimum, a pěnu postupně sbírám. Nechám probublávat dokud není úplně čiré, ale musí zůstat krásné zlatožluté. Na dně se občas vytvoří sraženina, ale žádný strach, je chutná, dá se použít na polití kaše, zeleniny, nebo jen tak s chlebem hned sníst. Čiré máslo přecedím do čisté sklenice a nechám otevřené vychladnout. Může se skladovat i mimo chladničky, nic se mu nestane a je dobré i měsíc. Já ho dávám do lednice, protože tam se mi lépe vejde, ale nemusí to být.
Máslo se pomalu zahřívá v hrnci se silným dnem až začne vřít, důležité je to „pomalu“, protože by se mohlo spálit. Po krátké době se na povrchu objeví pěna, oheň tehdy snížím na minimum, a pěnu postupně sbírám. Nechám probublávat dokud není úplně čiré, ale musí zůstat krásné zlatožluté. Na dně se občas vytvoří sraženina, ale žádný strach, je chutná, dá se použít na polití kaše, zeleniny, nebo jen tak s chlebem hned sníst. Čiré máslo přecedím do čisté sklenice a nechám otevřené vychladnout. Může se skladovat i mimo chladničky, nic se mu nestane a je dobré i měsíc. Já ho dávám do lednice, protože tam se mi lépe vejde, ale nemusí to být.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé