Zobrazit přihlášovací formulář

Co dům dal

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Přepuštěné máslo

0.0
Přepuštěné máslo

Potřebné ingredience

máslo

Postup přípravy

Dnes si ho dělám i já a používám ho na opékání zeleniny, do polévky a osvědčilo se mi i na smažení sladkých i slaných placek. Vůbec se nepřipaluje a chuť je jedna báseň. Příprava není vůbec složitá a výsledek stojí za to.

Máslo se pomalu zahřívá v hrnci se silným dnem až začne vřít, důležité je to „pomalu“, protože by se mohlo spálit. Po krátké době se na povrchu objeví pěna, oheň tehdy snížím na minimum, a pěnu postupně sbírám. Nechám probublávat dokud není úplně čiré​​, ale musí zůstat krásné zlatožluté. Na dně se občas vytvoří sraženina, ale žádný strach, je chutná, dá se použít na polití kaše, zeleniny, nebo jen tak s chlebem hned sníst. Čiré máslo přecedím do čisté sklenice a nechám otevřené vychladnout. Může se skladovat i mimo chladničky, nic se mu nestane a je dobré i měsíc. Já ho dávám do lednice, protože tam se mi lépe vejde, ale nemusí to být.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie