Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Hrstková polévka

0.0
Hrstková polévka

Potřebné ingredience

hrst krup, hrst fazolí, hrst čočky, 1 mrkev, 1 petržel, celerová nať, sůl, pepř, 2 bobkové listy, 1 stroužek česneku, majoránka, 3 střední žampiony, jíška (hladká mouka + máslo)

Postup přípravy

Kroupy, fazole a čočku namočíme den předem, každý druh zvlášť. Do hrnce nalijeme fazole i s vodou, ve které se máčely, přilijeme ještě 2 hrnky, přidáme pepř, bobkový list a dáme vařit. Asi po 20min. přidáme kroupy, když jsou skoro měkké, tak čočku. Přidáme prolisovaný česnek, majoránku, plátky žampionů a osolíme. Po chvíli přidáme nakrájenou zeleninu a vaříme do změknutí. Nakonec zahustíme jíškou (1-2 lžíce másla + 1-2 lžíce hladké mouky) a přisypeme celerovou nať.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie