Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Skvělý smetanovo-jogurtový ovocný dort s mascarpone

0.0
Skvělý smetanovo-jogurtový ovocný dort s mascarpone

Potřebné ingredience

Větší balení piškot (lze nahradit sušenkami BeBe), větší bílý jogurt, mascarpone, dvě zakysané smetany, 2x vanilkový cukr, granko nebo čokoláda, ovoce (banány, ananas, pomeranč, kiwi...), želatina nebo prášek na přípravu krémů

Postup přípravy

Lze udělat míň vrstev, já to dělám trochu pracněji:) Do dortové otvírací formy naskládám na dno piškoty. Na ně potřeme mascarpone smíchaný s jednou zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem (pokud máte radši sladší, můžete dochutit navíc cukrem moučkou). Na to položíme tenké řezy ovoce (pomeranč, kiwi, ananas, banán), pak opět piškoty, které potřeme zbytkem mascarpone-smetanového krému, do něhož jsme nastrouhali hořkou čokoládu (vznikne efekt stracciatella) anebo přidáme granko (pak to bude vypadat jako pařížská šlehačka). Na to položíme tenké plátky banánu, na to opět piškoty (nebo sušenky), které potřeme jogurtem smíchaným se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem. Pak položíme zbytek ovoce a polijeme želatinou. Já želatinu nedělám, uvařím si směsku na přípravu vanilkového krému se šťávou z kompotů nebo s džusem a tím ovoce zaliju. Na titulní fotce je vršek žlutý, jelikož tam mám šťávu z ananasového kompotu, na dalších fotkách je už vršek dortu dohněda, jelikož jsem použila malinový kompot:) Nechám v lednici přes noc. Sní se u nás do dvou dní:)

Můžete tento dort různě obměnit. Lze udělat třeba jen dvě piškotové vrstvy, dát místo mascarpone jogurt nebo ty krémy udělat z čistě zakysaných smetan smíchaných s vanilkovým cukrem, jak vám chutná. Někdy dělám i dort tak, že jsou jen dvě vrstvy piškot a ovoce, spodní vrstvu zaliju vanilkovým pudinkem, horní vrstvu uvařeným krémem s ovocnou šťávou.

.

.

.

.

.

.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie