Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Švédský jablečný koláč

0.0
Švédský jablečný koláč

Potřebné ingredience

Korpus : 120 g másla 250 ml hladké mouky 80g cukru moučka a 1 sáček vanilkového cukru 1 kávovou lžičku prášku do pečiva Náplň: 100 g třtinového cukru polévková lžíce skořicového cukru 180-200ml zakysané smetany 2 vejce 100 g marcipánu 4 větší nebo 5 menších kyselejších jablek strouhané mandle na posypání

Postup přípravy

Z mouky, másla a cukru vypracujeme hladké těsto. Poté jej pomocí prstů namačkáme do vyšší koláčové formy či dortové formy s odnímatelným okrajem (okraje koláče prsty namačkáme do výšky cca 7cm na boky formy, formu není nutno vymazávat, těsto je mastné samo o sobě).

Připravíme si náplň. Jablka oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme jádřince a nakrájíme na tenké plátky (cca 0,3 cm). Plátky jablek naskládáme nahusto a na sebe na korpus a do korpusu je zlehka vtlačíme prsty. Jablka posypeme hnědým třtinovým a skořicovým cukrem V misce smícháme zakysanou smetanu, vejce, nastrouhaný marcipán, tuto směs nalijeme na jablka a tyto ještě jednou zlehka přitlačíme, aby mezi jablky nebyly žádné vzduchové kapsy. Takto připravený koláč posypeme sekanými mandlemi a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C na 40-50 minut.

Krájíme a podáváme po vychladnutí.

Před podáváním můžeme dozdobit dle chuti šlehanou smetanou, kysanou smetanou nebo vanilkovým krémem.

Ke kávě či čaji výborný...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie