Pomalu pečené kuře

Potřebné ingredience
máslo na potření
kuře o váze cca 1,6kg
1kg brambor /pokrájené na stejné kousky/
2 celé palice česneku /napříč překrojené/
100ml bílého vína
100ml drůbežího vývaru
2 snítky čerstvého rozmarýnu /kupuju v Kauflandu/
6 bobkových listů
1 citron /nakrájený na skrojky/
1 větší cuketa /na hrubší kolečka/
sůl, pepř, rozetřený česnek (na cuketu); alobal
Postup přípravy
Mezitím si nasolíme cuketu a potřeme ji česnekem z obou stran.
Po 50min. pečení vložíme do pekáče cuketu a zvýšíme teplotu na 220°C. A pečeme ještě půl hodinky.
Poté vyjmeme kuře, volně ho přikryjeme alobalem a necháme před porcováním odpočívat 10min. Brambory nechám ještě v ve vypnuté troubě.
Kuře podáváme s brambory, cuketou a vypečenou šťávou.

před vložením do trouby

před pečením 50minut (vyjímečně jsem přidala dříve cuketu, ale doporučuji vložit až na poslední půlhodinové pečení)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu


