Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Pomalu pečené kuře

0.0
Pomalu pečené kuře

Potřebné ingredience

máslo na potření
kuře o váze cca 1,6kg
1kg brambor /pokrájené na stejné kousky/
2 celé palice česneku /napříč překrojené/
100ml bílého vína
100ml drůbežího vývaru
2 snítky čerstvého rozmarýnu /kupuju v Kauflandu/
6 bobkových listů
1 citron /nakrájený na skrojky/
1 větší cuketa /na hrubší kolečka/
sůl, pepř, rozetřený česnek (na cuketu); alobal

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 160°C. Velký pekáček i kuře dobře potřeme máslem. Kuře vložíme na pekáče, okolo rozložíme brambory. Osolíme, opepříme. Vložíme česnek, podlijeme vínem a vývarem. Překryjeme alobalem a vložíme do trouby. Pečeme cca hodinku. Sejmeme alobal a pekáčem zatřeseme. Přidáme koření, citron a odkryté pečeme cca 50minut.
Mezitím si nasolíme cuketu a potřeme ji česnekem z obou stran.
Po 50min. pečení vložíme do pekáče cuketu a zvýšíme teplotu na 220°C. A pečeme ještě půl hodinky.
Poté vyjmeme kuře, volně ho přikryjeme alobalem a necháme před porcováním odpočívat 10min. Brambory nechám ještě v ve vypnuté troubě.
Kuře podáváme s brambory, cuketou a vypečenou šťávou.

před vložením do trouby

před pečením 50minut (vyjímečně jsem přidala dříve cuketu, ale doporučuji vložit až na poslední půlhodinové pečení)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

madamecrazy 29. 3. 2008, 10:41
Vypadá to lehce a celkem i dietně že (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie