Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Maďarská fazolačka

0.0
Maďarská fazolačka

Potřebné ingredience

1cibule, plechovka fazolí nebo předem namočené fazole, anglickou slaninu nebo vepř.koleno, mrkev, ml.papriku, vajíčko, polohr.mouku, kysanou smetanu (nebo sladkou smetanu), stačí půl kelímku, 2stroužky česneku a kousek petržele, 3kuličky nového koření a pár kuliček pepře (kuličky nemusí být, já dávám téměř do každé polévky)

Postup přípravy

Cibuli nakrájenou na kostičky osmažím na oleji, přidám na kostičky angl.slaninu nebo vepř.koleno, když nemám, dám mleté maso, ale není to ono, osmahnu, podliju vodou, dám celou mrkev, kterou až nakonci vytáhnu a nakrájím na kolečka (příjde mi tak chutnější), zasypu troškou ml. papriku, ať chytne polévka barvu, přidám fazole a povařím doměkka. Mezitím si nachystám z vejce, soli a mouky tuhé těstíčko, ze kterého vyválím šulánky a nakraji na menší kostičky nebo ušoulám malé kouličky, v polévce totiž nabydou a dám do polévky zavařit. Naposledy přidat smetanu buď kysanou nebo sladkou, pokud je potřeba zahustit, rozmíchám v trošce smetany hl.mouku, tak max. malou lžičku, v polévce se teprve vše rozloží a zahustí.
Tento receptík jsem odkoukala od maďarských přátel, říkali ji GUJÁŠ. Nevím, zda je to přesně, tak je to asi taková "moje maďarská fazolačka". Manžel ji miluje. Dělám k tomu pak jen třeba palačinky, protože je dost sytá.

tyto fazole kupuji v Kauflu, jsou červené, i nálev je od nich červený, tak pěkně zabarví polévku

Osmažím cibulku a ang.slaninu nebo koleno (v tomto případě jsem dala mleté maso, ale nemá to tu správnou chuť :-(

Přidám mrkev, masox jen pokud dávám ml.maso, trošku papriky a naleju fazole s vodou, kousíček petržele a 2 stroužky česneku

Mezitím nachystám těstíčko na nočky a nakraju na malé kousky

nechám nočky zavařit a dochutím solí, popř. trošku přibarvím gulášovým kořením, pokud mám

Nakonec přidám smetanu a mrkev nakraju na kolečka

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie